Ana Sayfa Haberler Müslüman Bir Kadının iPhone 6 Plus’ına El Konulduğu Ortaya Çıktı!

Müslüman Bir Kadının iPhone 6 Plus’ına El Konulduğu Ortaya Çıktı!

0
iPhone 6 Plus Dava

ABD vatandaşı Rejhane Lazoja adında bir kadın, federal hükümete karşı haklarının ihlal edildiğini iddia ederek dava açtı.

Şubat ayında kendisinin ve genç kızının İsviçre’den dokuz saatlik bir uçuş sonrasında Newark’a indiğini dile getiren kadın, arandığını ve sorgulanmak üzere küçük, penceresiz bir odaya götürüldüğünü, bir noktada kendisine mülteci gibi davranıldığını iddia ediyor.

iPhone 6 Plus’ına El Konuldu

Kadın, ajanların iPhone 6 Plus’ının kilidini açmasını istediğini ve bunu reddetmesi üzerinde telefonuna el konulduğunu dile getiriyor. Telefonuna el konulmasından 130 gün sonra avukatının ofisine postalandığını söyleyen kadın, hükümetin telefon verilerini kopyalayarak sakladığını öne sürüyor.

Bir Müslüman olarak başörtüsü taktığını söyleyen kadın, telefonunda mahrem fotoğraflarının bulunduğunu ve bunların izinsiz olarak ortaya çıkarıldığından şüphe duyuyor. Ajanların ve gümrük çalışanların cep telefonuna makul bir şüpheyle el koyduğu dile getiriliyor. Makul olarak adlandırılan şüphenin ne olduğu ise belirsiz.

Kadının dava açmasının nedeni iPhone’undaki hangi verilerinin kopyalandığını ve kimlerin bu kopyaları aldığını bilmek olduğu görülüyor. Kadının asıl amacının maddi bir tazminat almak olmadığı değerlendirilmesinde bulunuluyor.

New Jersey Bölgesi’ne bağlı ABD Bölge Mahkemesinde açılan davada, davalılar arasında İç Güvenlik Bakanı Kristjen Neilsen, ABD Gümrük ve sınır koruma komiseri Kevin C. McAleenan ve yönetici Adele Fasano ile üç isimsiz gümrük ve sınır memuru bulunuyor.

Davanın nasıl sonuçlanacağı şimdiden merak konusu oldu.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz