Ana Sayfa Apple Yine Yeni Yeniden! 19 Bin Dolarlık Apple Store Soygunu!

Yine Yeni Yeniden! 19 Bin Dolarlık Apple Store Soygunu!

0
Apple Store Soygunu

Apple’ın perakende mağazalarını hedef alan hırsızlar bir başka Apple Store’u daha soydu. Soygun, Çarşamba günü Kaliforniya’nın Marin County kentindeki Corte Madera’daki bir Apple Store’da gerçekleşti.

Diğer soygunlarda olduğu gibi, bu soygunda da mağazaya giren birden fazla genç adam 19 bin dolar değerindeki birden çok iPhone’u ve diğer Apple cihazlarını çalarak kayıplara karıştı.

19 Bin Dolarlık Apple Store Soygunu

Polis soyguna ait kısa bir video paylaştı.

Siyah kapüşonlu sweatshirt giyen hırsızlar yaklaşık 19 bin dolar değerinde Apple cihazlarını çalarak izlerini kaybettirmeyi başardı. Olayda kimsenin yaralanmadığı belirtiliyor.

Giderek artan Apple Store soygunlarında hırsızların gözden kaçırdıkları önemli bir detay var; Apple, mağazalarındaki tüm demo cihazlar için özel bir yazılım kullanıyor. Cihazların çalınması gibi durumlarda bu yazılımlar cihazların kullanılamaz hale gelmesini sağlıyor. Hırsızların bunun farkında oldukları ve yedek parça için cihazları çaldıkları üzerinde duruluyor.

Son dönemde Apple’ın perakende mağazalarının birçok kez soyulduğu yönünde haberleri sık sık görmeye başladık, çünkü Apple Store’larda yeterli düzeyde güvenlik önlemi bulunmuyor. Apple Store soygunların giderek yaygınlaşması Apple’ın gelecekte mağazalarındaki güvenlik önlemlerini artırmasına neden olacak gibi duruyor.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/08/16/20-bin-dolarlik-apple-store-soygun/]

bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/07/12/27-000-dolarlik-apple-store-soygunu-kameralara-boyle-yansidi/]


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz