Ana Sayfa Apple Apple, Kerala’daki Sel Mağdurları için Bağış Programı Başlattı

Apple, Kerala’daki Sel Mağdurları için Bağış Programı Başlattı

0
Apple Kerala Sel Bağış

Apple bugün, yaptığı açıklama ile Hindistan’ın Kerala eyaletinde yaklaşık on gündür etkili olan şiddetli yağışların yol açtığı sel felaketi için yardım çabalarını desteklemek adına bağışta bulunduğunu duyurdu.

Sel felaketi sonrası 500.000’den fazla insan evinden olurken, 200’den fazla insan yaşamını yitirdi. Bazıları sel felaketini “yüzyılın en kötü seli” olarak ilan etti.

Apple Bağış Programı Başlattı

Apple Kerala

Şirket tarafından yapılan açıklamada, Kerala’daki felaketin kalpleri kırdığı, hayatta kalanları desteklemek ve yerlerinden olan insanlara yardım etmek gerektiğine vurgu yapıldı. Apple, Mercy Corps’a ve Hindistan Başbakanı’nın duyurduğu yardım fonuna yaklaşık 1 milyon dolar bağışta bulundu.

Dahası Apple, Apple.com ana sayfasına kullanıcıların Mercy Corps’a bağışta bulunabilmeleri için iTunes bağış bağlantısı ekledi. Müşteriler, 5 dolar, 10 dolar, 25 dolar, 50 dolar, 100 dolar veya 200 dolarlık bağışta bulunabiliyor. Apple, bağışların yüzde 100’ünün doğrudan Mercy Corps’a gittiğini söylüyor. Türkiye’deki iTunes kullanıcıları şimdilik bağış yapamıyor.

Bu, Apple’ın doğal afetler karşısında ilk defa başlattığı bir bağış kampanyası değil. Şirket, dünyanın çeşitli yerlerinde meydana gelen birçok doğal afet için yardım çağrısında bulunarak bağış kampanyaları başlattı ve yaptığı bağışlarla kullanıcılarını bağış yapmaya teşvik etti.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz