Ana Sayfa Haberler Dört Gözle Beklenen Yeni iPhone’lara A12 Çipiyle Pil Ömrü Takviyesi

Dört Gözle Beklenen Yeni iPhone’lara A12 Çipiyle Pil Ömrü Takviyesi

0
A12 Yeni iPhone

2018 iPhone serisinin duyurulacağı güne artık sayılı günler kaldı. Macworld, yeni iPhone serisinde beklenen geliştirmelerine derinlemesine bakış attığı özel analizini paylaştı.

Analizde, TSMC’nin üreteceği A12 serisi çipin pil ömrü ve hız konusundaki avantajlarına değiniliyor.

Yüksek Hız ve Yüksek Pil Verimliliği

TSMC, A12 çipini 7 nm üretim teknolojisini kullanarak üretiyor. 7 nm üretim teknolojisinin 10 nm’ye kıyasla ne kadar iyi olduğuna dair ipuçlarını görmek için TSMC’nin kendi kılavuzuna bakılabilir.

TSMC’ye göre, A11 Bionic’in dayandığı 10 nm üretim teknolojisi ile 7 nm üretim teknolojisi arasında büyük fark var. 10 nm üretim teknolojisine kıyasla 7 nm üretim teknolojisi, yaklaşık yüzde 20 oranında hız artışı ve yüzde 40 oranında güç verimliliği sağlıyor.

A12 çipinin A11 Bionic’e kıyasla temel saat hızları konusunda büyük geliştirmeler sunmayacağı, ancak tipik olarak önceki nesil A serisi çipe göre daha hızlı olacağı kesin. Macworld, A12 çipinin A11’e kıyasla çok çekirdekli performans testlerinde yüzde yüzde 25 ila 30 arasında bir iyileştirme sunacağını öne sürüyor.

GPU performans kazanımının da yüksek oranda gerçekleşmesi bekleniyor. Yaklaşık yüzde 40’lık bir kazanımla, ancak bellek bant genişliği bu performans artışının doğrudan oyun performansına yansımasını engelleyebilir ve gerçek hayat performansındaki artış yüzde 15 ila 25 civarında olabilir.

Apple, 7 nm üretim teknolojisine dayalı A12 çipiyle tutarlı pil ömrünü hedefliyor. Yeni iPhone’ların ekranı açık kullanımda pil ömrü süresi ile A12 çipinden önemli faydalar sağlayacak. Bu yılki iPhone’ların mevcut iPhone X’un sunduğu pil ömrüne kıyasla büyük avantaj sağlaması söz konusu.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz