Ana Sayfa Haberler 2018 iPhone Modellerinin Satış Rekoru Kırması Bekleniyor

2018 iPhone Modellerinin Satış Rekoru Kırması Bekleniyor

0
2018 iPhone Modelleri Satış Rakamları

Apple, bu yıl üç yeni iPhone modelini duyurmaya hazırlanıyor. 2018 iPhone modellerinin satış rekoru kırması bekleniyor.

DigiTimes’a konuşan tedarik zinciri kaynaklarına göre, Apple, 2018 yılı sonuna kadar tedarikçilerinden 70-75 milyon adet iPhone sevkiyatı gerçekleştirmek için anlaştı.

iPhone 6’dan Bu Yanaki En Yüksek iPhone Satışı Yapılabilir

Bu yıl iPhone satışlarının yüksek olacak olması Apple’ın ana tedarik ortaklarından TSMC ve Foxconn’un gelirlerine de etki edecek. Her iki şirketin de 2014’ten bu yanaki en yüksek geliri elde etmesi öngörülüyor. Özellikle iPhone satışlarının tahmin edilen rekor düzeyde gerçekleşmesi iPhone 6’dan bu yanaki en iyi satış performansının görülmesine neden olacak.

Artışın temel nedeni olarak Apple’ın OLED ekranlı modellerine alternatif olarak oldukça uygun fiyatlı 6.1 inç LCD ekranlı iPhone’unun piyasaya sürecek olması gösteriliyor.

Güvenilir Apple analisti Ming-Chi Kuo, şirketin 2018 iPhone serisi için fiyat tahminini paylaştı. Analiste göre, 6.5 inç ekranlı OLED modelin ABD satış fiyatı 900 ila 1.000 dolar arasında olacak. 5.8 inçlik ikinci OLED ekranlı modelin fiyatının 800 dolar ile 900 dolar aralığında olmasını beklediğini söyleyen analist, 6.1 inç LCD ekranlı modelin fiyatının ise 600 ila 700 dolar arasında olacağını söylüyor.

Eylül ayında tanıtılacak üç iPhone modelinden sadece ikisinin Eylül ayında satışa sunulması söz konusu. Bu iki modelin 5.8 inç ve 6.5 inç OLED ekranlı modeller olacağı, 6.1 inç LCD ekranlı modelin üretim kaynaklı sorunlardan dolayı piyasadaki yerini almasında gecikme yaşanabileceği dile getiriliyor.

TSMC’nin Ağustos ayının başında üretim tesislerine yapılan virüs saldırısının etkilerinin 2018’in dördüncü çeyreğinde tamamen atlatılması bekleniyor. Saldırının üretim hatlarını etkilediği, ancak Apple’ın 2018 iPhone siparişlerini etkilemediği açıklandı.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/08/05/iphone-cip-uretim-tesislerine-buyuk-hack-saldirisi/]

2018 iPhone serisi için Foxconn ve Pegatron’un üretimi paylaşması söz konusu. Foxconn’un iki OLED iPhone’ların büyük çoğunluğunu bir araya getireceği belirtilirken, LCD ekranlı model için payının yalnızca yüzde 30 olacağı üzerinde duruluyor. LCD ekranlı modeller için asıl payı Pegatron’un kaptığı belirtiliyor.

Bloomberg’in dün paylaştığı raporda, 2018 OLED iPhone’lar için önemli bir konuya değinilmiş ve Apple’ın yeni iPhone modellerinin en büyüğünün isimlendirmesinde “Plus” ekini kullanmak istemediği öne sürülmüştü. Apple’ın yeni iPhone’ları için kullanacağı nihai isimlendirme ise henüz belirsizliğini koruyor.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/08/27/apple-2018-iphone-serisinde-plus-ekini-kullanmayacak/]

Yeni iPhone modellerinin 12 Eylül Çarşamba günü Apple Park’taki Steve Jobs Theatre’da düzenlenecek bir etkinlikte duyuracağına dair söylentiler oldukça yaygın. Yeni iPhone’ların 14 Eylül Cuma günü ön siparişe sunulacağı beklentisinin de söz konusu olduğunu belirtmeden geçmeyelim.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz