Ana Sayfa Apple Apple, Steve Jobs Theater’ın Tasarım Patentini Aldı

Apple, Steve Jobs Theater’ın Tasarım Patentini Aldı

0
Steve Jobs Theater

Apple bugün, Steve Jobs Theater’ın tasarım tasarım patentini aldı. Apple’ın patenti oditoryumun içinde kullanılan herhangi bir teknoloji için değil de oditoryumun yer üstündeki cam yapısının görünüşü için aldığı görülüyor.

Oldukça Özel ve Oldukça Basit Tasarım

Steve Jobs Theater Patent

Steve Jobs Theater’ın görünen tasarımı beklenenin aksine oldukça basit. Destekleyeci kolonları olmayan, karbon fiber bir çatıyla kaplanmış dairesel cam duvardan oluşuyor.

1000 kişilik oditoryumun girişi, metalik karbon fiber çatıyı destekleyen, çapı 165 metre olan 20 metrelik bir cam silindirden meydana geliyor.

Apple’ın yeni kampüsü Apple Park yerleşkesinde bulunan oditoryum, Steve Jobs’ın Apple ve dünya üzerindeki kalıcı etkisini onurlandırmak için Steve Jobs Theater olarak adlandırıldı. 180 milyon ABD dolarına mal edildi. Apple Park’ın toplam maliyeti ise 5 milyar ABD doları.

Oditoryumda yapılan ilk etkinlik geçen sene Eylül ayında düzenlendi. Etkinlikte, iPhone X, iPhone 8 ve iPhone 8 Plus tanıtıldı. Şirketin bu yılki Eylül ayı özel etkinliği için de Steve Jobs Theater’ı kullanması bekleniyor.

Bu yılki etkinlikte ise üç yeni iPhone modelinin yanı sıra, Apple Watch Series 4, yeni AirPods kablosuz şarj kutusu duyurulacak ve uzun zamandır beklenen kablosuz şarj matı AirPower’ın çıkış tarihi duyurulacak.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz