Ana Sayfa Haberler iOS 12, Beta Sürüm Sayısı ile Rekora Koşuyor!

iOS 12, Beta Sürüm Sayısı ile Rekora Koşuyor!

0
iOS 12 Beta Surum Sayisi

Apple, Haziran ayının başından bu yana iOS 12’yi test etmekle meşgul. Hem geliştiriciler hem de herkese açık Beta Yazılım Programı kullanıcıları için test amaçlı yayınlanan dev iOS güncellemesi beta sürüm sayısı ile rekora koşuyor.

Apple’ın zaman zaman iOS güncellemeleri için beta sürümler yayınladığına tanık oluyoruz. Özellikle test süreci yaz ayına denk gelen dev iOS güncellemeleri için daha yoğun hazırlık yapılıyor. Hal böyle olunca ara sürümlere kıyasla ana sürümler için yayınlanan beta sürüm sayısı bir hayli fazla oluyor.

En Çok Beta Sürümü Yayınlanan iOS Güncellemesi

Teknoloji devi Apple, iOS 12’yi her zamankinden daha istikrarlı hale getirmek için elinden gelen her şeyi yapıyor gibi görünüyor, çünkü şimdiye kadar yayınlanan bir iOS güncellemesi için hiç bu kadar çok beta sürümünün yayınlandığı görülmedi.

Apple, 4 Haziran’da iOS 12’nin ilk geliştirici beta sürümünü yayınladı. Önceki yıllardaki gibi hemen hemen her iki haftada bir yeni beta sürümü test amaçlı kullanıma sunuldu. En yeni iOS güncellemesinin test sürecinde Apple’ın kısa aralıklarla oldukça fazla beta sürümü yayınladığı görüldü.

Thinky Bits’in hazırladığı bir tabloda, iPhone OS 2.0’dan iOS 12’ye kadarki tüm iOS sürümleri beta sayısı bakımından karşı karşıya getiriliyor. Tabloda tüm iOS güncellemeleri için yayınlanan beta sürüm sayısı yer alıyor. iOS 12, yayınlanan beta sayısı ile dikkat çekiyor.

iOS 12 Beta Sürüm Sayısı

Apple’ın son iOS güncellemesi için bu kadar çok beta sürümünü yayınlamış olmasının en önemli nedeni yapılan bazı hatalar. Şirket, iOS 12 Beta 7’yi yayınlamasından birkaç gün sonra sekizinci beta sürümünü yayınlamak zorunda kaldı, çünkü yedinci sürümde performansı etkileyen önemli bir sorun bulunuyordu. Sadece Ağustos ayında ise beş beta sürümü yayınlandı.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz