Ana Sayfa Haberler 2012 MacBook Air Modelleri Klasik Ürünler Listesine Giriyor!

2012 MacBook Air Modelleri Klasik Ürünler Listesine Giriyor!

0
2012 MacBook Air

Apple, 2012 model 11 inç ve 13 inç MacBook Air’leri “Klasik Ürünler” listesine dahil etmeye hazırlanıyor. Apple’ın Apple Store ve Apple Premium Reseller’e gönderdiği ve güvenilir bir kaynak tarafından sızdırılan bir belgeye göre, bu MacBook Air modelleri 31 Ağustos’ta “Klasik ve Satıştan Kaldırılmış Ürünler” listesine girecek.

2012 MacBook Air Modelleri Pilot Program Kapsamına Alınıyor

Dizüstü Mac modellerinin “Klasik Ürünler” listesine girmesi 2012 MacBook Air’in artık yasaların gerektirdiği durumlar haricinde donanım servisi için uygun olmayacakları anlamına geliyor. Bu noktada Apple’ın bir pilot uygulamasının bulunduğunu hatırlatalım. Cupertino merkezli şirket, dizüstü bilgisayar modellerini yakın zamanda piyasaya sürdüğü pilot programa dahil edecek.

Apple, 2012 MacBook Air modelleri için Apple Store ve Apple Premium Reseller aracılığıyla 31 Ağustos 2020’ye kadar dünya genelinde servis desteğinin sunulacağını belirtiyor.

Apple, bu pilot programını ilk Şubat ayında uygulamaya başladı. Program, 2011’in ortalarında piyasaya sürülen 21.5 inç ve 27 inçlik iMac modelleri için uygulandı. Program ilk olarak ABD ve Türkiye’deki cihazlar için geçerliydi ve herhangi bir genişletme yapılmadı.

Normal şartlarda 2011 iMac (Mid) modellerinin servis desteği 31 Ocak 2018’de sona eriyordu. Apple’ın bu cihazları için servis desteğini 1 Ocak 2019’a kadar uzatması oldukça etkileyici. 2012 MacBook Air modellerinin aksine 2011 iMac modelleri için sunulan uzatılmış servis desteği sadece ABD ve Türkiye için geçerli.

Apple Klasik Cihazları için Pilot Program

Bu eski Mac’ler için gerekli olan onarım parçası bulunmuyorsa, Apple Store ve Apple Premium Reseller aracığıyla müşterinin servis talebini reddetme hakkı bulunuyor. Aynı zamanda söz konusu program pilot olarak uygulanıyor. Bu nedenle programda herhangi bir zamanda değişiklik yapılabilir veya son erdirilebilir.

Apple ürünleri, son üretim tarihinden beş yıl sonra “Klasik Ürünler” olarak adlandırılıyor. Bu noktada bu cihazlar servis desteği için uygun olmuyor. 2012 MacBook Air modellerinin üretiminin üstünden 6 yıl geçmiş durumda ve servis destek süresinin uzatılmasıyla toplamda 8 yıl daha servis desteği kapsamında kalacak. Bu sürenin oldukça etkileyici olduğu değerlendirmesinde bulunulabilir.

Pilot programın uygulamasının temel nedeni ise Apple’ın belirli modeller için onarım fazlası yedek parçaya sahip olmasından kaynaklanıyor. Ne şekilde olursa olsun bu durum müşterilerin işine yarıyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz