Ana Sayfa Haberler Yeni MacBook ve MacBook Air 16 Saat Pil Ömrü Sunabilir

Yeni MacBook ve MacBook Air 16 Saat Pil Ömrü Sunabilir

0
2018 MacBook ve MacBook Air Intel

Birçok spekülasyondan sonra Intel bugün, yeni sekizinci nesil U serisi ve Y serisi işlemcilerini resmen duyurdu. Yeni nesil U serisi Intel işlemci ailesinin kod adı Whisky Lake, Y serisi işlemci serisinin kod adı ise Amber Lake. Her iki işlemci serisinin de uzun kullanım için optimize edildiği ve ince, hafif dizüstü bilgisayarlar için geliştirildiği belirtiliyor.

Intel, yeni işlemcileri ile ince dizüstü bilgisayarlar için performans ve uzun pil ömrü sağlamaya odaklandığını belirtiyor.

Yeni Nesil U ve Y Serisi Intel İşlemciler

Intel İşlemciler

U serisi Whisky Lake ailesi, i7-8565U, i5-8265U ve i3-8145U işlemcilerini içeriyor. i7-8565U, 1.8 GHz’lik temel hızına sahip dört çekirdekli bir işlemci ve Turbo Boost ile 4.6 GHz’e kadar hız sunuyor.

Dört çekirdekli i5-8265U işlemcinin temel saat hızı 1.6 GHz ve Turbo Boost ile 3.9 GHz’e kadar hız sunuyor. Çift çekirdekli i3-8145U işlemci, 2.0 GHz’lik temel saat hızı sunarken, Turbo Boost ile 3.9 GHz’e kadar hız sunuyor.

Intel Y ve U Serisi İşlemciler

Intel’in U serisi işlemcilerinin üçü de Gigabit WiFi desteğiyle Alexa ve Cortana gibi sesli asistanlar için en fazla 2 kat daha hızlı destek sağlayan performansı destekliyor. Ayrıca Intel, U serisi çiplerin kayda değer pil ömrü iyileştirmeleri sağladığını belirterek, tek bir şarjla 16 saate kadar, güç optimizasyonlu sistemlerde ise 19 saate kadar pil ömrü sunabildiğini söylüyor.

Intel’in Y serisi ailesi, i7-8500, i5-8200Y ve m3-8100Y işlemcilerini içiyor. Bunlardan ilk ikisi çift çekirdekli ve sırasıyla 1.5 GHz ve 1.3 GHz temel saat hızları sunuyor. m3-8100Y, 1.1 GHz temel saat hızı sunarken, Turbo Boost ile hızı 3.4 GHz’e kadar çıkıyor.

Y serisi işlemciler U serisi kadar gelişmiş özellikler ve hızlar sunmuyor, ancak Intel, Wi-Fi ve LTE hızlarında ve performans konusunda çift haneli kazanlar elde edildiğini öne sürüyor. Dev çip üreticisi, pil ömrünün iyileştirilmesiyle ilgili herhangi bir ayrıntı paylaşmıyor, ancak çiplerin “geliştirilmiş pil ömrü” ile geldiğini söylüyor.

İşlemciler Yeni MacBook ve MacBook Air için Biçilmiş Kaftan

Apple, 13 inç MacBook Air’i U serisi Whiskey Lake işlemcileri ile yenileyebilir. Apple’ın bu yıl MacBook Air için böyle bir plana sahip olduğu iddia ediliyor, ancak ayrıntılar net değil.

Y serisi Amber Lake ailesinin ise gelecek nesil 12 inç MacBook için biçilmiş kaftan. Yine de işlemcilerin kullanımı noktasındaki insiyatif tümüyle Apple’a ait.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz