Ana Sayfa Apple Apple, MicroLED ve miniLED Ekran Arayışında

Apple, MicroLED ve miniLED Ekran Arayışında

0
iPhone MicroLED miniLED

Ekonomik Daily News’e göre Apple temsilcileri, Tayvan’daki ekran üreticileri AU Optronics ve Epistar ile özel bir toplantı düzenledi ve Taipei’deki Touch Taiwan ekran endüstrisi toplantısına katıldı.

Haberde Apple’ın gelecek nesil iPhone ve Apple Watch için yeni nesil ekran teknolojileri MicroLED ve miniLED arayışında olduğu iddia ediliyor. Her iki ekran teknolojisi de çok küçük LED’lerden oluşan dizilerden meydana geliyor.

AU Optronics, Mayıs ayında Los Angeles’ta düzenlenen Görüntülü Reklamcılık 2018 Fuarı’nda En İyi Ödülü’nü aldı. Şirket, dünyanın en yüksek çözünürlüğü ve tam renkli TFT ile çalışan 8 inç MikroLED ekran teknolojisi de dahil olmak üzere çok gelişmiş görüntü teknolojilerini duyurmuştu.

Ayrıca Apple’ın kendi MicroLED ekran çözümü için PixeLED geliştiren başka bir Tayvanlı şirket olan PlayNitrite ile görüşmelerde bulunduğu öne sürülüyor.

Apple’ın miniLED’den daha çok MicroLED ile ilgilendiği söyleniyor. Teknoloji devi Apple, en az 2014’ten beri MicroLED ekran teknolojisini araştırıyor. Hatta bunun için MicroLED ekran üreticisi LuxVue’yi satın aldı. Apple’ın 2015 yılında ekran teknolojisini araştırmak için Tayvan’daki Taoyuan’da bir gizli laboratuvar açtığı ortaya çıkmış ve bu laboratuvarını Santa Clara, California’ya kaydırıldığı öne sürülmüştü.

Apple, AU Optronics ve Epistar’a ek olarak, MicroLED ekran panelleri geliştirmek için seri üretim yapan TSMC ile işbirliği yaptı.

MicroLED vs LCD ve OLED

LCD - microLED - OLED

MicroLED ekranlar, OLED ekranların geliştirilmiş renk doğruluğu, geliştirilmiş kontrast oranı, daha hızlı tepki süresi ve gerçek siyah gibi öne çıkan yönlerin tamamına sahip. Her yönü ile LCD ekranlardan daha iyi ve avantajlı olan MicroLED ekran teknolojisi, OLED ekrana göre yüksek enerji verimliliği sunuyor.

miniLED ekranlar da gelişmiş parlaklık ve kontrast oranı gibi avantajlara sahip, ancak LCD’ler gibi arkadan aydınlatmaya sahipler.

OLED’le olduğu gibi Apple’ın MicroLED kullanımı ilk olarak Apple Watch ile başlayacak gibi duruyor. Muhtemelen daha sonra bu ekran teknolojisini iPhone’lara gelecek. Yakın tarihli bir raporda, Apple’ın çok konuşulan artırılmış gerçeklik gözlüğü için MicroLED kullanabileceği öne sürülüyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz