Ana Sayfa Apple Araç Sahiplerine Göre Android Auto’ya Kıyasla CarPlay Daha İyi!

Araç Sahiplerine Göre Android Auto’ya Kıyasla CarPlay Daha İyi!

0
Apple CarPlay

J.D. Power’ın bir anketiyle toplanan verilere göre, Apple’ın CarPlay özelliğini kullanan araç sahipleri Android Auto kullananlara kıyasla daha yüksek bir memnuniyet oranına sahip.

1000 üzerinden yapılan puanlamada, Apple’ın CarPlay’i 777’lik bir memnuniyet puanı elde ederken, Android Auto 748 gibi bir puan elde edebildi.

Sürücüler CarPlay’dan daha memnun gibi görünüyor olsa da, Google’ın navigasyon konusunda Apple’dan daha üstün olduğu dile getiriliyor. Kendi navigasyon sistemini kullananların yüzde 56’sı en çok Google Haritalar’ı tercih ederken, yüzde 16’sı Waze kullandığını söylüyor. Katılımcıların yalnızca yüzde 23’ü Apple Harita’yı kullanmayı tercih ettiklerini belirtiyor. Bu, iPhone sahiplerinin bile Google Haritalar’ı kullanma eğiliminde olduğunu gösteriyor.

Muhtemelen kullanıcıların CarPlay’daki Apple Harita için olan düşünceleri iOS 12 sürümü ile birlikte değişmeye başlayacak. Apple, iOS 12 güncellemesiyle CarPlay kullanıcıları için kendi harita hizmeti yerine üçüncü taraf harita hizmetlerini kullanımının önünü açıyor.

Çoğu araç sahibi, CarPlay ve Android Auto gibi telefon sistemlerini otomobillerinde kurulu olan yerel navigasyon sistemlerinden daha iyi olduğunu düşünüyor. Sürücülerin yüzde 19’unun fabrika çıkışlı navigasyon seçeneklerini kullanmayı tercih etmiyor. Bu sürücülerin yüzde 70’i neredeyse her zaman bir akıllı telefonunu kullanmayı tercih ediyor.

2015 yılında lanse edilen CarPlay, neredeyse tüm ünlü otomobil üreticisinin yüzlerce aracında yer almaya başladı. Apple, kendi web sitesinde CarPlay desteğine sahip araçların listesini sunuyor. CarPlay ayrıca Pioneer, Sony, Alpine ve Kenwood gibi şirketlerden temin edilebilen sistemlerde satış sonrası seçenek olarak da mevcut.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz