Ana Sayfa Apple Apple’ın Sürücüsüz Otonom Aracı Kaza Yaptı!

Apple’ın Sürücüsüz Otonom Aracı Kaza Yaptı!

0
Apple Markalı Araba

Apple, kendinden tahrikli yani sürücüsüz otonom araçlarını Cupertino’da bir süredir test ediyor.

Şirket, test için Lexus SUV’u kullanıyor ve şimdi bu araçlardan birisinin 24 Ağustos’ta kazaya karıştığı ortaya çıktı.

Kazanın Sorumlusu Apple Değil

Apple’ın sürücüsüz otonom araç kazalarını Kaliforniya Motorlu Taşıtlar Departmanı’na (DMV) bildirmesi zorunlu. DMV, bildirilen kazaları kendi web sitesinde ilan ediyor ve Apple’ın sürücüsüz otonom aracının karıştığı kaza da web sitesinde yer buldu.

Kazanın detaylarına göre, söz konusu araç otonom moddaydı ve çarpışma ile orta dereceli hasar oluştu. Kaza raporuna göre Apple, kazanın sorumlusu değil.

Apple, 2017’nin başından bu yana Kaliforniya’nın Cupertino şehrinde ve çevre bölgelerde Lexus RX450h SUV’larda sürücüsüz otonom sürüş yazılımını test ediyor. İlk kez  Apple aracının bir kazaya karıştığının altını çizelim.

Apple Otonom Sürüç Araçları

Apple’ın test araçları, bir dizi sensör ve kamerayla donatıldı. Her bir aracın için çift sürücü bulunuyor. Şu anda Apple, yazılımını 60’tan fazla araç üzerinde test ediyor. Apple’ın kendi kendine gidebilen araç yazılımıyla ne yapmayı planladığı henüz belli değil. Gelecekte bu yazılımın mevcut araçlara eklenebilir olacak sunulacağı ve 2025 yılına kadar Apple markalı bir araç üzerinde kullanılacağına dair söylentiler var.

Apple, aynı zamanda, kısaltması “PAIL” olan “Palo Alto to Infinite Loop.” adlı “self-driving” servisi üzerinde çalışıyor. Servis, Apple çalışanlarını Silikon Vadisi’ndeki ofislerine taşımak üzere hazırlanıyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz