Ana Sayfa Apple Apple’ın Çip Üreticisinin Ticari Sırları Çalındı!

Apple’ın Çip Üreticisinin Ticari Sırları Çalındı!

0
Apple Çip Üreticisi TSMC

Apple‘ın çip üreticisi Taiwan Semiconductor Manufacturing Company’nin (TSMC) ticari sırlarının bir şirket çalışanı tarafından çalındığı ortaya çıktı. İsmi açıklanmayan ve TSMC çalışanı olduğu belirtilen şahıs, şirket sırlarını çalmakla suçlanıyor.

Tayvan’ın Hsinchu Bölgesi Savcıları Ofisi tarafından söz konusu çalışanın ismi gizlilik esasından dolayı açıklanmazken soyisminin Chou olduğu açıklandı.

Chou, TSMC’nin 16 nm ve 10 nm üretim süreçleri ve tesisle ilgili gizli belgeleri kopyalamak ve ardından Shanghai Huali Microelectronics’de işe başlamak için TSMC’den istifa etmekle suçlanıyor. Chou güven ihlalinden suçlu bulundu.

TSMC, söz konusu ticari casusluğu keşfetmesiyle durumu savcılara bildirdi. Davanın yargı sürecine girene kadar kamuoyuna herhangi bir bilgi verilmesi veya ek açıklanma yapılması beklenmiyor.

Ticari Sırların Çalınması

TSMC’de benzer durumlar daha önce yaşanmıştı. 2015 yılında bir başka eski TSMC çalışanı, şirketin AR-GE’sine ait bazı sırları Samsung’a sızdırdığını itiraf etmesinin ardından davalık olmuştu. Tayvan’ın en üst mahkemesi TSMC’nin lehine karar vermiş ve çalışanın suçlu olduğununa hükmetmişti.

Ticari sırların çalınması ve endüstriyel casusluk girişimlerini sadece Apple’ın tedarikçilerinde değil Cupertino merkezli şirketin kendisinde de zaman zaman görebilmek mümkün. Bu yılın başında kendinden tahrikli araba devre kartı için Apple’ın sır gibi sakladığı çalışmaları kişisel bilgisayarına indirdiği ve daha sonra Çin’deki bir şirkette çalışmak için ABD’den kaçmaya çalıştığı belirlenen bir Apple çalışanı tutuklanmıştı.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/07/11/apple-araba-projesinin-ticari-sirlarini-calan-eski-sirket-calisanina-acimadi/]

Bu ve bunun gibi casusluk vakalarıyla ilk kez karşılaşılmıyor. Söz konusu vaka, Apple’ın üretim konusunda çalıştığı ve bir bakıma doğrudan hedef konumuna gelen tedarikçilerde görülen endüstriyel casusluk girişiminin sadece en yeni örneği.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz