Ana Sayfa Apple Apple Harita’ya Artırılmış Gerçeklik Geliyor!

Apple Harita’ya Artırılmış Gerçeklik Geliyor!

0
Apple Harita Artırılmış Gerçeklik

Apple’ın artırılmış gerçekliğe olan ilgisi son birkaç yıl içinde oldukça belirgin hale geldi. Şirketin geçen hafta AR gözlüğü için Akonia Holographics’i satın alması da AR’ye olan ilgisinin en somut kanıtlarından biri.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/08/30/apple-artirilmis-gerceklik-gozlugu-icin-yeni-bir-hamle-yapti/]

Apple’ın giderek artan artırılmış gerçeklik merakını iş ilanlarından da çıkarabilmek mümkün.

Thinknum, Apple’ın artırılmış gerçeklikle ilgili işe alım eğilimini en ince ayrıntısına kadar ele aldı. Şirketin birçok iş ilanında özellikle artırılmış gerçekliğe olan ilgisi göze çarpıyor.

Cupertino merkezli şirketin hangi özel uygulamasında ve ürününde AR’te odaklandığına gelince, öne çıkan tek bir şey var o da Harita uygulaması.

Apple Harita ile ilgili iş tanımında Apple, haritalama ürünlerinin LIDAR ve artırılmış gerçeklik gibi yeni teknolojilerle henüz emekleme aşamasında olduğunu söylüyor;

“Dijital haritalar gündelik hayatımızın vazgeçilmez araçları haline geldi, ancak her yerde bulunmalarına rağmen hala emekleme aşamasındalar. Kentsel hareketliliğinden kapalı konumlamaya, LIDAR’dan Artırılmış Gerçekliğe, teknolojideki ilerlemeler ve yeni veri türleri dijital haritalamanın her alanında yenilikleri güçlendiriyor. Haritaları seviyorsanız ve mümkün olan şey konusunda tutkuluysanız, harika bir şirkette çalışabilirsiniz.”

Bir başka “iOS ve macOS Mühendisi” iş ilanında çok fazla ayrıntıya girilmiyor, ancak başvuru sahiplerinin “haritalar ve çekirdek konum API’larına” ve “artırılmış gerçeklik API’larına” aşina olmalarının gerektiği bilgisi yer alıyor.

Üçüncü taraf geliştiricilerin sundukları çözümler, artırılmış gerçekliğin harita uygulamasında gezinmeyi iyileştirmede nasıl kullanılabileceğini gösterdi. Bu nedenle Apple’ın Harita uygulamasında AR’ye odaklanması bu alanda rekabet edebilmesi için son derece mantıklı.

Elbetteki işe alım eğilimleri herhangi bir şirketin gelecek fikirleri ve çalışmaları hakkında kesin bir anlam çıkarmayı sağlamıyor, ancak birçok durumda şirketin çalışmalarıyla odaklandığı şeyin ne olduğunu bize söyleyebiliyor. Tam da Apple’ın Harita uygulaması için AR’ye odaklanmış olmasının iş ilanlarında net bir şekilde görünüyor olması gibi.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz