Ana Sayfa Haberler Apple Watch Series 4’ü Beklemek için 5 Neden!

Apple Watch Series 4’ü Beklemek için 5 Neden!

0
Apple Watch Series 4

Apple’ın 12 Eylül’deki özel etkinliğinde başta yeni iPhone’lar olmak üzere Apple Watch Series 4 de duyurulacak. Apple’ın akıllı saatinin dördüncü versiyonunun Apple Watch için uzun zamandır beklenen yeniliği ve gelişimi simgeleyeceğine kesin gözüyle bakılıyor.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/08/31/apple-apple-watch-series-4un-goruntusunu-yanlislikla-sizdirdi/]

Bu yazımıda Apple Watch Series 4’ü beklemek için beş nedeni sizin için bir araya getirdik.

1) Daha Büyük Bir Ekran ve Daha Az Kaydırma Hareketi

Söylentiler, Apple Watch Series 4’ün mevcut Apple Watch modellerine kıyasla yüzde 15 daha büyük ekranla geleceğini gösteriyor. Apple’ın yanlışlıkla sızdırdığı basın görseli de bu söylentileri doğruluyor ve yeni nesil Apple Watch’la ilgili daha fazla detay veriyor.

Apple Watch’un en önemli özelliklerinden biri de bildirimleri görüntülemek ve mesajlara yanıt verebilmek. Birkaç dokunuşla mesajlarınızı okuyor ve uygun bir cevabı belirliyor ya da önerilerden uygun olanı seçip gönderebiliyorsunuz. Daha uzun mesajlarda ise Apple Watch’un nispeten küçük olan ekranında mesajı okuyabilmek için parmağınızı birkaç kez ekranda kaydırmanız veya Digital Crown’u döndürmeniz gerekiyor..

Yüzde 15 daha büyük bir ekran demek uzun mesajları okurken artık ekranda daha az kaldırma yapılacağı anlamına geliyor. En azından daha büyük ekranın bunun sağlayacağı kesin. Şu anda Apple Watch’un ekranının dört tarafında yarım santimetrelik bir çerçeve bulunuyor. Bu ekran çerçevesinin kullanılabilir ekran alanına dahil edilmesi durumunda ekstradan bir inçlik ekran alanı ortaya çıkıyor.

2) Kadranda Daha Fazla Komplikasyon

Uygulamaları açmak ve bilgiye ulaşmanın en önemli yolu Apple Watch’un kadranındaki komplikasyonları kullanmaktan geçiyor.

Apple Watch Series 4 Kadran

Kadranınıza bir bakışla hava durumunu, tarihi veya hangi müziğin çaldığını görebilirsiniz. Mevcut Apple Watch modelleri en geniş kadranda beş komplikasyona sahip, ancak Apple Watch Series 4’ün sızan basın görselinde daha büyük ekranı sayesinde en az dokuz komplikasyonun kadranda konumlandırılabildiği görülüyor. Bu, Series 4 ile kadranın daha kullanışlı hale geleceği anlamına geliyor.

3) Eski Kayışlar Kullanılabilecek

Apple Watch Kayışları 2018

Daha önce Apple Watch’a sahip olmayanlar için bu pek anlam ifade etmiyor. Şimdiye kadar birçok Apple Watch kayışı satın aldıysanız hiç sorun yok. Çünkü tüm bu kayışları Apple Watch Series 4’de de kullanabileceksiniz. Sızan görüntülerde Apple’ın kayış tarafında herhangi bir değişikliğe gitmediği görülüyor. Zaten bu yönde bir değişiklik beklenmiyordu.

4) Daha Hızlı

Apple Watch Series 3 kullanıcısıysanız, Apple Watch Series 4’ün hız konusunda fark yaratacağını söylemek pek mümkün olmayabilir. Series 3’e kıyasla hız farkının düşük düzeyde olacağı açık. Bir Apple Watch Series 0, Series 1 veya Series 2 kullanıcısıysanız kesin olan şey Series 4’ün hız konusunda büyük fark yaratacağı.

Apple Watch Series 4’ün performans konusunda ne gibi geliştirmelerle geleceğini istatiksel olarak henüz bilmiyoruz, ancak önceki nesillere göre kuşkusuz büyük fark yaratacak.

5) Yeni Altın Renkli Paslanmaz Çelik Kasa

Şu anda Apple Watch Series 3’ü veya Series 1’i satın alırken Uzay Grisi, Gümüş veya Altın renk seçeneklerinde alüminyum kasa ile satın alabiliyorsunuz. Paslanmaz çelik kasa sadece 4G + GPS özellikli modellerle sunuluyor.

Apple Watch Series 4’ün altın renkli paslanmaz çelik kasa ile geleceği yönünde birçok söylenti var. Şirket belki bu renk seçeneğini yine 4G + GPS modeline özel olarak sunacak olabilir, ancak eski nesil Apple Watch’lar için kısmen bir güncelleme yapılabilir. Belki Apple Watch Series 3’ün kasa tipi ve renk seçeneklerinde bir genişletme söz konusu olabilir.

Şu anda Apple Watch 4G + GPS modelini Türkiye’de satın almak mümkün değil. Satın alınsa bile bu modelin 4G özelliğinin Türkiye’deki operatörlerin altyapısı desteklemiyor. Gelecekte bunun değişip değişmeyeceği ise halen belirsiz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz