Ana Sayfa Haberler 2018 Model iPhone’lar Çip Teknolojisiyle Fark Yaratacak!

2018 Model iPhone’lar Çip Teknolojisiyle Fark Yaratacak!

0
2018 iPhone Modelleri

Apple’ın 2018 model iPhone’larına güç katacak olan A12 yongasında 7nm üretim teknolojisi kullanılıyor. Bunun pek çok akıllı telefon üreticisine kıyasla fark yaratacak teknik bir potansiyele sahip olma ihtimali oldukça yüksek. Uzmanlara göre, 2018 model iPhone’ların tanıtılmasından sonra bir akıllı telefonda sunulan performans konusunda lider marka her zamanki gibi Apple olacak.

Android Tabanlı Akıllı Telefonlar için Kötü Haber

Tedarik zinciri kanyakları, çoğu markanın en azından bu yıl için 10nm üretim teknolojisi kullanılarak üretilen yongaları akıllı telefonlarında kullanma ihtimalinin düşük olduğunu söylüyor.

Digitimes, dört önemli yonga üreticisinin Android tabanlı akıllı telefon üreticilerine kendi 7nm üretim teknolojisini sunma planlarını ertelediklerini veya henüz böyle bir plan yapmadıklarını açıkladı.

Büyük yatırım gerektiren 10nm üretim teknolojisi ile üretim hızı düşüyor. Bu nedenle birçok çip üreticisinin maliyetleri baz alarak 14nm veya 12nm üretim teknolojisine yoğunlaştığı bildiriliyor.

Kaynaklara göre, hem Qualcomm hem de MediaTek, 7nm yonga çözümlerini 2018 için planlıyordu, ancak üretimi 2019’a erteledi. Diğer önemli çip üreticileri için de durum farksız değil.

Apple ve TSMC İşbirliğinde Her Şey Yolunda

TSMC, şu anda 7nm mimarili Apple’ın tasarladığı çiplerinin üretimini yapıyor. Apple’ın TSMC olan işbirliğinden en büyük zarar gören şirket ise Samsung. Samsung, A serisi çip üretiminde yeniden pay kapabilmek adına 7nm üretim teknolojisi için özel geliştirmeler yapmayı planladığını duyurdu.

Apple, Samsung ve TSMC’yi çip siparişlerini dengelemek adına kullandı, ancak Taycanlı yonga üreticisi 10nm mimarisine yaptığı yatırımla Samsung’u gerisinde bırakarak Apple’ın güvenini kazandı. Böylece iPhone 7’den bu yana Apple’ın tek çip tedarikçisi oldu.

7nm mimarili A12 çipinin 2018 model iPhone modellerine güç vermesiyle iPhone X’a göre yüzde 20 ila 30 arasında daha yüksek performans sağlaması bekleniyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz