Ana Sayfa Haberler Apple Watch’un Eşcinsellere Özel Saat Kadranına Rusya Engeli!

Apple Watch’un Eşcinsellere Özel Saat Kadranına Rusya Engeli!

0
Apple Watch Pride Saat Kadranı

Apple, bu yılki WWDC’de Apple Watch için watchOS 4.3.1 güncellemesi ile Pride kadranını kullanıma sundu. Eşcinseller için hazırlanan Pride saat kadranı gökkuşağı bayrağından esinlenilerek tasarlandı ve ekrana basıldığında renk şeritleri hareket ediyor.

Pride Saat Kadranı Rusya’da Kullanılamıyor

Geliştiriciler, yakın zaman önce Rusya’da bu saat kadranının kullanılamadığını keşfetti. Gökkuşağı bayrağından esinlenilerek tasarlanan kadran, dünyadaki LGBT bireyleri için eşitliği teşvik etmek amacıyla geliştirildi, ancak Apple’ın eşitlik ve çeşitlilik konusunda kararlılığı Rusya’da uygulanan yasalara takılmış gibi görünüyor.

Rusya, 2013 yılında homofobiyi teşvik ettiği için “eşcinsel propaganda” yasasını uygulamaya koydu. Yasayı ihlal eden kişilere büyük para cezaları ve hatta hapis cezası veriliyor. Durum böyle olunca ülkede hiçbir şekilde eşcinsellikle ilgili propaganda, reklam yapılamıyor.

Apple’ın da ülkedeki bu yasayı dikkate alarak Pride saat kadranını Apple Watch’da engellediği keşfedildi. Öyle ki, Türkiye’de kullanılabilir olan saat kadranını Rusya’ya gittiğinizde göremiyor ve kullanamıyorsunuz. Rusya sınırları içinde saat kadranına erişmek kesinlikle mümkün değil. Ayrıca, Cupertino merkezli şirket Pride kayışlarını da Rusya’da satmıyor.

Konuyla ilgili olarak birçok kişinin Apple’la iletişime geçtiği, ancak şirketin yorum yapmaktan kaçındığının altını çizelim.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz