Ana Sayfa Haberler Apple Watch Giyilebilir Cihaz Pazarında Liderliğini Sürdürüyor!

Apple Watch Giyilebilir Cihaz Pazarında Liderliğini Sürdürüyor!

0
Apple Watch

Apple, 2018 yılı ikinci çeyreği döneminde giyilebilir cihaz pazarında en üst sırada yer aldı. Apple’ın bu çeyrekte 4.7 milyon Apple Watch sevkiyatı yaptığı değerlendirilirken, pazar payının yüzde 17 olduğu belirtiliyor.

IDC’nin araştırmasına göre, gelişmekte olan ülke/bölge pazarlarda giyilebilir cihazlara talep bir hayli fazla. Bundan dolayı pazarın bir bütün olarak yüzde 5,5 oranında büyüdüğü aktarılıyor.

Asya-Pasifik, Orta ve Doğu Avrupa, Orta Doğu, Afrika ve Latin Amerika gibi pazarlarda yıllık bazda yüzde 14 artış  görüldü, çünkü düşük fiyatlardan dolayı müşteri talebi bir hayli yüksek. Öte yandan, Kuzey Amerika, Japonya ve Batı Avrupa gibi daha olgun pazarlarda bir önceki yıla göre yüzde 6,3 düşüş yaşandı.

IDC araştırma analisti Jitesh Ubrani’ye göre, bu düşüşün endişe verici bir yanı yok. Ürünlerin giderek karmaşıklaşması bu düşüşe neden oldu. Özellikle giyilebilir cihazların adım, kalori ve antrenman takibi gibi temel veri noktalarını takip etmek yerine, kuralcı ve tanımlama araçları olma yolunda ilerlemesi müşterilerin ilgisini çekiyor.

Apple Watch’a Olan İlgi Bir Hayli Yüksek

IDC, 2018’in ikinci çeyreğinde üç güçlü rakibin olduğunu söylüyor; Apple, Xiaomi ve Fitbit. IDC’ye göre, akıllı giyilebilir cihazlara olan talep oldukça yüksek, ancak temel giyilebilir cihazlara olan talep düşüş eğiliminde.

IDC araştırmacıları, Apple’ın LTE destekli Apple Watch Series 3’e olan talebin yüksek düzeyde olduğunu söylüyor. Genel olarak Apple’ın akıllı saatinin sevkiyatlarının 2017’den 2018’e kadarki yıllık büyüme oranı yüzde 38,4.

Akıllı Saat Pazar Payı 2018 2. Çeyrek

Apple’ın giyilebilir cihaz pazarındaki payının yüzde 17 olduğu ve Xiaomi’nin pazar payının ise yüzde 15,1 olduğunu belirtelim. Apple’ın bu yılın ikinci çeyreğinde 4.7 milyon olan Apple Watch sevkiyatını Xiaomi 4.2 milyon adet cihazla takip ederek yıllık bazda yüzde 19,8 oranında bir büyüme kaydetti.

Fitbit’in pazar payı ise yüzde 9,5 ve ikinci çeyrekteki sevkiyat rakamı 2.7 milyon adet. Bu rakamlarla üçüncü sırada yer alan Fitbit, yıllık bazda yüzde 21,7 oranında bir düşüş gördü. Bu düşüş IDC’nin izlediği en büyük düşüşü temsil ediyor. Listenin kalan kısmında ise yüzde 6,5’lik pazar payı ile Huawei ve yüzde 5,3’lük pazar payı ile Garmin yer alıyor. Samsung ise ilk beş üretici arasına girmeyi başaramadı.

Apple’ın açıkça Apple Watch satış rakamlarını paylaşmadığı, bu nedenle IDC’nin rakamlarının gerçeğe yakın rakamları temsil ettiği unutulmamalı.

Apple’ın akıllı saatine gelecekte EKG kalp izleme sensörüne kavuşacağı iddia ediliyor. Bu da Apple’ın gelecekte de müşteri ilgisini çekebileceğinin bir göstergesi. Tüm bunlara ek olarak, bu yılki Apple Watch Series 4’ün ekranının mevcut modellere kıyasla yüzde 15 artırması bekleniyor. Bu değişimin müşteri ilgisini artırması söz konusu olabilir.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/08/31/apple-apple-watch-series-4un-goruntusunu-yanlislikla-sizdirdi/]

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/07/12/apple-watch-series-4-tasarim-detaylari-ve-ongorulen-ozellikleri/]


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz