Ana Sayfa Haberler Görenleri Şaşırtan iOS 11 İstatistiği!

Görenleri Şaşırtan iOS 11 İstatistiği!

0

Apple’ın geliştiricilere yönelik App Store destek sayfasında sunduğu istatistiksel veriler güncellendi. Güncellenen istatistiksel verilere göre, 3 Eylül itibariyle iOS 11 sürümünü çalıştıran cihazların oranı yüzde 85’e ulaştı.

Şaşırtıcı iOS 11 İstatistiği

Apple, iOS işletim sisteminin sürümlerinin benimsenme istatistiklerini 31 Mayıs’tan bu yana güncellemedi. 31 Mayıs’ta güncellenen verilere göre, iOS 11 çalıştıran cihazların oranı yüzde 81’di. Son birkaç ayda mevcut son iOS sürümünü çalıştıran cihazların sayısının yüzde 4 oranında arttığı görülüyor.

Herkese açık olarak kullanılabilir olan tek iOS sürümünün benimsenme oranının yavaşlamasının nedeni ise hiç şüphesiz iOS 12. Birçok kullanıcı, WWDC 2018’nin açılış konuşmasından sonra geliştiricilerin kullanımına beta olarak sunulan iOS 12’ye yöneldi. Ayrıca Apple, en son Temmuz ayında küçük hata düzeltmeleri ve güvenlik geliştirmeleri ile iOS 11.4.1 güncellemesini yayınladı. Bu güncellemenin işletim sistemi sürümü için son güncelleme olduğunun altını çizelim.

iOS 11 Benimsenme Oranı

Şu anda iOS cihazların yüzde 85’inde iOS 11 yüklü. Yüzde 10’unda iOS 10, yüzde 5’inde iOS 9, iOS 8 veya daha eski bir iOS sürümü çalıştırılıyor.

Mevcut kullanılabilir tek iOS sürümünün benimsenme oranı yıl boyunca oldukça yavaştı. Muhtemelen kullanımı etkileyen sorunların sürekli günceme gelmesi kullanıcıların güncellemeden kaçınmasına neden oldu. Yine de sürümün yüzde 85 gibi bir oranda benimsenmiş olması oldukça etkileyici.

Tüm bunlarla birlikte, iOS 11’deki sorunlar Apple’ın planladığı birçok iOS 12 özelliğinin ertelemesine neden oldu. Cupertino merkezli şirket, iOS 12’yi gelişmiş özelliklerle donatmak yerine daha çok performans ve kararlılık iyileştirmelerine odaklanmak zorunda kaldı. Bu geliştirmelerle iOS 12 yüklü cihazların, özellikle de daha eski cihazların iOS 11 yüklü cihazlara kıyasla daha yüksek performans sunduğu görülüyor.

iOS 12’nin performans ve kararlılık noktasında sunduğu iyileştirmelerden dolayı benimsenme oranının daha hızlı bir şekilde yükselmesi bekleniyor. Apple, 12 Eylül’deki özel etkinliğinin hemen ardından iOS 12’nin GM yani Golden Master sürümünü yayınlayacak. Etkinlikten altı veya yedi gün sonra ise iOS 12’nin herkese açık sürümü kullanıma sunulacak.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz