Ana Sayfa Haberler İşte 2019 iPhone Modellerinde Kullanılacak Kimlik Doğrulama Sistemi

İşte 2019 iPhone Modellerinde Kullanılacak Kimlik Doğrulama Sistemi

0
2019 iPhone Kimlik Doğrulama Sistemi

Güvenilir Apple analisti Ming-Chi Kuo’ya göre, Apple, 2019 iPhone modellerinde parmak izi okuma teknolojisine geri dönmeyecek. Analist, Cupertino merkezli şirketin parmak izi okuma teknolojisi yerine biyometrik kimlik doğrulama teknolojisini benimsemeye devam edeceğini söylüyor.

Ekrana Entegre Parmak İzi Sensörü Kullanımı Söz Konusu Değil

Kuo, Apple’ın 2019 iPhone’larında iddia edildiği gibi ekrana entegre parmak izi sensörünün yer almasını beklemiyor. Bir süredir Apple’ın Face ID’den beklediği verimi alamadığı, bundan dolayı ekrana entegre parmak izi sensörüne yönelebileceği iddia ediliyordu.

Ekrana entegre parmak izi sensörü sayesinde Ana Ekran düğmesine gerek kalmıyor. Bu yüzden Apple için tercih edilebilir bir kimlik doğrulama sistemi olduğu üzerinde dürülüyordu. Apple’ın TrueDepth kamera sisteminde yer alan Face ID ile yoluna devam edeceği ve diğer cihazlarında da biyometrik kimlik doğrulama yöntemini kullanma planı yaptığı kuvvetle muhtemel.

Android Tabanlı Akıllı Telefonlarda Parmak İzi Sensörü Kullanımı Sürecek

Kuo’ya göre, Android tabanlı akıllı telefon üreticileri cihazlarının iPhone’dan ayırt edilmesinin sağlamak için parmak izi sensörünü kullanma konusunda oldukça hevesliler.

Geçen yıl Kuo, Android tabanlı akıllı telefon üreticilerinin iPhone’un gelişmiş Face ID teknolojisine benzer bir teknolojiyi kullanabilmelerinin önünde birkaç yıl olduğunu söylemişti. Samsung gibi şirketler Apple’dan önce yüz tanıma sistemini benimsediler, ancak Apple gibi güvenilir 3D tarama sistemini sunamıyorlar. Bu nedenle Android tabanlı akıllı telefon üreticilerinin parmak izi tanıma sistemine odaklandıkları görülüyor.

Kuo, 2019’un ilk yarısına kadar ekrana entegre parmak izi sensörünün benimsenme oranında artış yaşanacağını, kullanıcı deneyiminde de belirgin iyileştirmeler olacağını söylüyor. Analistin tahminlerine göre, ekrana entegre parmak izi sensörü üreten ekran üreticilerinin satışlarında artış yaşanabilir.

Apple’ın asıl rakiplerinden biri olan Samsung’un da 2019’un ilk çeyreğinde duyuracağı Galaxy S10 için ekrana entegre parmak izi sensörüne yönelmesi bekleniyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz