Ana Sayfa Apple Almanya, Apple ve Diğer Teknoloji Devlerine Ek Vergi Getirebilir

Almanya, Apple ve Diğer Teknoloji Devlerine Ek Vergi Getirebilir

0
Apple Almanya Vergi

Almanya, Apple, Google, Facebook ve Amazon gibi teknoloji devlerine yüzde 3 oranında yeni ek vergi uygulamasını değerlendiriyor.

Avrupa Komisyonu, AB ülkelerindeki çevrimiçi hizmetlerden “önemli gelir” elde eden şirketlere yüzde 3 oranında ek vergi uygulanması gerektiğini öne sürmüştü. Apple için bunun anlamı oldukça büyük. Ek vergi uygulaması, Apple’ın iTunes satışları, Apple Music ve Apple Pay komisyonları hizmetleri doğrudan etkileyecek.

Almanya, daha önce Avrupa Komisyonu’nun bu önerisi karşısında kararsızdı, ancak Reuters’a göre Almanya Maliye Bakanlığı bu öneriye genel olarak karşı.

Ülkenin en çok satan Bild gazetesi, Almanya Maliye Bakanlığı’na ait gizli bir belgeyi gerekçe göstererek teknoloji devleri için ek vergi uygulaması planının reddedildiğini bildirdi. Maliye Bakanlığı, ek vergi uygulamasının firmaları şeytanlaştırdığını ve bunun üretken bir fikir olmadığını düşünüyor.

Bir maliye bakanlığı sözcüsü, Bild’in haberine yorum yapması istendiğinde henüz bakanlığın karar vermediğini söyledi. Maliye bakanlığı sözcüsü, gazetenin yetkililerin çeşitli modellerin ve birçok önerinin bulunduğu gizli belgeki bilgileri aktarma konusunda çok seçici olduklarını belirtti. Sözcü, bakanlığın basını gerektiği durumlarda bilgilendireceğini söyleyerek, Maliye Bakanı Olaf Scholz’un hala seçeneklerini değerledirdiğini sözlerine ekledi.

Fransa Maliye Bakanı Bruno Le Maire, karar vermesi için Almanya’ya baskı yapıyor. Gereken adımların atılmaması durumunda seçmenlerin etkilenebileceği konusunda uyarıyor. Le Maire, Fransa, Almanya veya İtalya gibi AB ülkesindeki küçük veya orta ölçekli bir şirketin Google, Amazon, Facebook ve Apple’dan 14 puan daha fazla vergi ödediğini söylüyor. Maire, teknoloji devlerinin adil bir vergi sistemine dahil edilmemesi durumunda bunun bedelini ödeyecekleri görüşünde.

Apple, Avrupa’daki faaliyetlerini hükümetin çok düşük bir vergilendirme oranları sunduğu İrlanda’daki faaliyetlerine dayandırmasına rağmen, faaliyet gösterdiği ülkelerin her birinde vergi borcunun tamamını ödedi. İrlanda’nın vergilendirme konusunda yasadışı davrandığının tespit edilmesinden sonra Apple, temyiz başvurusunda bulundu ve Avrupa ülkelerine yaklaşık 15 milyar dolarlık vergi ödemesi yaptı.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz