Ana Sayfa Apple Apple Store Soygunlarına Karşı Uzman Tavsiyesi

Apple Store Soygunlarına Karşı Uzman Tavsiyesi

0
Apple Store Soygunları

Son birkaç hafta içinde altı farklı Apple Store’da soygun meydana geldi. Son dönemde Apple Store soygunlarının sayısının oldukça yüksek düzeyde arttığı görülüyor. Apple’ın perakende mağazasındaki yaşanan soygun sayısının artmasının nedeni ise mağazalarda caydırıcı hiçbir güvenlik önleminin alınmamış olması yatıyor.

Artan Apple Store soygunları hakkında konuşan San Francisco Polis Memurları Derneği Başkanı Tony Montoya, San Francisco’daki Marina veya Union Square Apple Store’ların bugüne kadar hırsızlar tarafından hedef alınmadığını söyledi.

Montoya, her iki mağazada da üniformalı polis memurlarının bulunduğunu belirttiği. Montoya’ya göre, üniformalı güvenlik görevlileri hırsızlar için son derece caydırıcı bir faktör.

San Francisco’da birçok perakende mağazasında, düzenli olarak planlanan vardiyaların dışında hiçbir üniformalı görevli veya polis memuru bulunmuyor. Çünkü bu gibi görevlerde yer alan görevlilere fazla mesai ödemesi yapmak gerekiyor. Küçük şehirlerde ise çalıştırılacak güvenlik görevlisi veya memur bulmak bir hayli zor.

Apple gibi yüksek kaynağa sahip olan şirketler için bile mağazaların güvenliğini sağlamak kolay değil gibi duruyor. Yoksa şimdiye kadar Apple Store’lar için güvenlik önlemlerinin artırılması gerekirdi.

Cupertino merkezli şirket, perakende mağazalarındaki cihazlarında çalışan demo yazılımlara güveniyor. Bu yazılımlar, mağazadaki ürünlerde aktif olarak çalışıyor ve cihazların çalınması durumunda cihazları kullanılamaz hale gelmesini tetikliyor. Hırsızlar için bu uygulamanın caydırıcı bir faktör olmadığı bariz bir şekilde ortada. Apple’ın gelecekte üniformalı güvenlik görevlilerini mağazalarına dahil edip etmeyeceği ise şimdilik belirsiz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz