Ana Sayfa Haberler Müşterilerin En Çok İstediği iPhone Özellikleri Ne?

Müşterilerin En Çok İstediği iPhone Özellikleri Ne?

0
iPhone Özellikleri

USA Today, müşterilerin en çok istediği iPhone özellikleri için 1.665 ABD’li yetişkinin katıldığı özel bir anket gerçekleştirdi. Anketin sonucunda ortaya çıkan müşteri taleplerinin bir kısmı tahmin edebileceğiniz türden iken bir kısmı ise pek beklenen türden değil.

Söylentiler ışığında 12 Eylül’deki özel etkinlikte duyurulacak olan iPhone XS’in ve iPhone 9’un hangi özellikler ve geliştirmelerle geleceğini çok iyi biliyoruz. Yeni iPhone’ların duyurulmasıyla iPhone X en yeni iPhone modeli olmaktan çıkacak. Sunduğu yeniliklerle adından sık sık söz ettiren iPhone X için bu elbetteki beklenen bir şeydi.

iPhone X’un çentikli ekranı geçtiğimiz yıl en çok tartışılan konulardan birisiydi, ancak zamanla eleştirinlerin sonu geldi ve çentikli ekran tasarımı bir bakıma kullanıcılar tarafından benimsenmiş oldu. Şu anda, Samsung’un Galaxy serisi dışında hemen hemen tüm yeni Android tabanlı akıllı telefonlarda çentikli ekran tasarımı bulunuyor.

USA Today, kullanıcıların çentikli ekran tasarımına yaklaşımının olumlu olduğunu ve ankete katılanların sadece yüzde 10’unun çentikli tasarımı sevmediklerini söylüyor.

Müşterilerin en çok istediği iPhone özellikleri için ise bir seri oluşturmak gerekirse aşağıdaki sıralamayı yapabilmek mümkün.

1) Daha İyi Pil Ömrü

Kullanıcıların en çok istediği iPhone özelliklerinin başında neyin olduğunu tahmin etmek elbetteki zor değil; daha iyi pil ömrü. Katılımcıların yüzde 75’i yeni iPhone’ların daha iyi pil ömrü sunmasını istiyor. iPhone’un teknik olarak yıllardır gelişiyor olmasına karşın pil teknolojisi fazla gelişemedi. En yeni iPhone’un bile normal kullanımda tam bir günlük pil ömrü sunması neredeyse imkansız gibi bir şey.

Apple, iPhone X ile pil kapasitesini en üst düzeye çıkarmak için iki hücreli L şeklinde bir pili kullanmaya başladı. Elbetteki bu değişim iPhone X’un inceliğinide etkiledi. iPhone 5’ten bu yanaki en kalın iPhone modeli konumunda (7.7mm). Anket katılımcılarının en azından birkaç saat daha fazla pil ömrü sunulmasını tatmin edici olarak gördüklerinin de altını çizelim.

iPhone XS için büyük atılımlar beklemiyoruz, ancak daha büyük olacak olan 6.5 inçlik iPhone XS’in daha uzun pil ömrü sunması kuvvetle muhtemel. Çünkü cihazın gövdesinin büyümesi pilin boyutunun büyümesini sağlayacak.

Kablosuz şarj özelliğinin iPhone’un tün boyu pil ömrü sunması konusunda bir alternatif olduğunu unutmamak gerekiyor. Evinizde veya ofisinizde bulunan Qi şarj pedleri ile telefonunuzu kolayca şarj edebilir ve tüm gün boyunca şarj problemi ile karşılaşmazsınız. Bu noktada Apple’ın kablosuz şarj matı AirPower’ı bu ay piyasaya sürmesini bekliyoruz.

2) Dayanıklılık

İkinci sırada dayanıklılık yer alıyor. Gerçek bir kırılmaz bir ekrana sahip iPhone isteyen kullanıcı sayısı bir hayli fazla. Corning, yeni iPhone modellerinde görülebilecek sertleştirilmiş camın altıncı neslini duyurdu, ancak gerçekten kırılmaz bir ekrana henüz uzağız.

3) Artırılabilir Depolama Seçeneği

Üçüncü sırada artırılabilir depolama seçeneği yer alıyor. Apple’ın sürekli olarak sunmak istemediği özellikler arasında artırılabilir depolama seçeneği bulunuyor, çünkü artırılabilir depolama özelliği bazı karmaşıklıkları beraberinde getiriyor; dosya yönetimi.

Apple’ın artırılabilir depolama kapasitesini talebini karşılamak adına iPhone XS’de 512 GB yerleşik depolama alanı sunması bekleniyor. Daha fazla yerleşik depolama alanı muhtemelen insanların beklentisini karşılayabilir, ancak bu yılki iPhone modellerinde artırılabilir depolama seçeneğinin sunulmayacağı kesin.

4) 3.5 mm Kulaklık Girişi

Apple’ın tepki çeken kararının yankıları halen sürüyor gibi duruyor. Ankete katılanların yüzde 37’si 3.5 mm kulaklık girişinin yeniden gelmesinden yana.

İnsanlar için modern bir iPhone’u hem şart etmek hem de kablolu kulaklıklarıyla müzik dinlemek imkansız. Apple, müşterilerini AirPods gibi kablosuz kulaklıklara yönlendirme niyetinde.

5) USB-C ve Diğer Özellikler

Ankette insanların USB-C sevgisi görülüyor. Anket katılımcılarının yüzde 29’u USB-C’ye olan sevgilerini gösterdi. USB-C’yi Face ID ve genel hız kazanımları takip ediyor. Müşterilerin sadece bir özellik seçmeleri istendiğinde ise daha iyi pil ömrü tekrar öne çıkıyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz