Ana Sayfa Apple Apple’dan Kolluk Kuvvetlerinin Bilgi Taleplerini Kolaylaştıracak Web Portalı!

Apple’dan Kolluk Kuvvetlerinin Bilgi Taleplerini Kolaylaştıracak Web Portalı!

1

Apple bugün, kolluk kuvvetlerinin kullanımı için 2018’in sonuna kadar tamamlamayı planladığı bir web platformu açacağını duyurdu. Platformun amacının verilere ilişkin yasal talepler, talepleri takip etme ve şirketten verilen yanıtları aktarmak olduğu belirtiliyor.

Ayrıca, dünya çapındaki daha küçük polis güçlerine ve ajanslarına ulaşımını geliştirecek kolluk kuvvetlerini eğitmek için profesyonellerden oluşan bir ekibin kurulduğu aktarıldı. Program kapsamında kolluk kuvvetleri için ayrıca online eğitim modülü sunulacak.

Programa ait web portalının tüm dünya genelinde kullanılabileceği bildiriliyor.

Apple: Kullanıcı Gizliliğini ve Güvenliğini Korumaya Devam Edeceğiz

Apple'dan Veri İsteklerini Kolaylaştıracak Web Portalı!

Apple, program kapsamında kullanıcılarının güvenliğini ve gizliliğini korumak için temel olarak taahhüt ettiklerine uyacağını ekledi. Konu ile ilgili yapılan açıklama şu şekilde:

Kolluk kuvvetlerinin toplumumuzu güvende tutmak için kritik bir rol oynadığına inanıyoruz. Ayrıca, her zaman bilgi sahibi olmamız durumunda geçerli bir yasal süreçle sunulduğunda bunu mümkün kılacağımızı her zaman savunduk. Kolluk kuvvetlerinin süregelen dijital kanıt ihtiyaçlarını kabul ederken hukuk departmanımız bünyesinde kolluk kuvvetlerinden küresel olarak alınan tüm yasal talepleri yöneten ve bunlara cevap veren özel bir ekibimiz bulunmaktadır. Ekibimiz aynı zamanda global olarak 7 gün 24 saat acil durum taleplerine cevap vermektedir.

Hükumet ve kanun uygulayıcı kurumlar için yasal süreç kılavuzlarını dünya çapında yayınlıyoruz. Ve yılda iki kez aldığımız talep türlerini ve nasıl yanıt verdiğimizi detaylandırarak şeffaflık raporları yayınlıyoruz. Buna ek olarak, düzenli olarak kolluk kuvvetlerine Apple’dan temin edilebilecek veri türleri ve yasal süreç yönergelerimize uygun olarak nasıl edinileceği konusunda eğitim veriyoruz.

2018 yılı sonuna kadar, yasal olarak yasal veri talepleri göndermek, talepleri takip etmek ve Apple’dan gelen yanıtlı verileri almak için kimliği doğrulanmış kolluk görevlileri için bir çevrim içi portalı kullanıma sunacağız.

Dünya çapında kolluk kuvvetlerini eğitmeye adanmış profesyonellerden oluşan bir ekip kuruyoruz ve bu da küçük polis güçlerine ve ajanslarına ulaşma becerimizi önemli ölçüde artıracaktır. Bu, memurlar için çevrimiçi bir eğitim modülünün geliştirilmesini kapsayacak. Bu, Apple’ın daha geniş çapta kolluk kuvveti ve memurlarını küresel çapta eğitmesine yardımcı olacak ve şirketimizin bilgi ve rehberliğinin hızla değişen veri manzarasını yansıtacak şekilde güncellenmesini sağlayacaktır.

Apple, kullanıcılarımızın güvenliğini ve gizliliğini korumaya kendini adamıştır. Yukarıdaki gelişmeler ve soruşturmalara yardımcı olmak için yaptığımız çalışma bu temel taahhüdün yerini korumaktadır.

Yasal olarak nerede ve ne zaman gerekli olursa olsun, Apple müşteri hizmetleri kayıtları ve iPhone’umu Bul kayıtları ile birlikte isim, adres, e-posta adresi, telefon numarası ve IP adresi gibi temel müşteri bilgilerinin de kolluk kuvvetlerine sağlanabileceği eklenen notlar arasında.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


1 YORUM

  1. Mail kontrol dışında üstelik beni, bütün bilgileri, icloud mail ller filan bu durumdan dolayı gerekn bilgileri ilgilenmenizi arz ediyoruz ilginizden dolayı şükranlarımızı sunarız

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz