Ana Sayfa Apple Apple’dan Sürüşü Daha Güvenli Hale Getirecek Çözüm

Apple’dan Sürüşü Daha Güvenli Hale Getirecek Çözüm

0
Apple Güvenli Sürüş Patent

Bugün, Apple’a ait ilginç bir patent başvurusu ortaya çıktı. Patentte, araç sürücülerinin gece veya gündüz bir AI sisteminin desteğiyle sürüşlerinin güvenli hale getirilmesiyle ilgili detaylar yer alıyor. Sürücülerin araçlarını kullanırken yayaları ve diğer tehlikeleri tanımlamasına yardımcı olacak bir sistemden söz ediliyor.

Patently Apple tarafından tespit edilen patent başvurusu güvenlik sisteminde üç farklı unsuru tanımlıyor.

Birincisi, bir tehlike algıladığında sistem daha iyi aydınlatmak için farın ışınını ayarlayabiliyor. İkincisi, otomobilin planlanmış yoldaki diğer araçları uyarmak için far ışığını kullanabiliyor. Üçüncüsü ve en ilginç olanı ise, tehlikelere dikkat çekmek için bir başlık ekranı kullanılıyor. Örneğin, bir yaya tespit edildiğinde yayanın hareketlerini gösteren noktalar kümesi oluşturuluyor.

Sistem, tehlikeleri tanımlamak için kullanacağı şekil ve hareket kalıplarına sahip bir veri tabanını kullanıyor.

Açıklanan özel uygulama bir sürücü yardımcısıyken, bu teknoloji kontrol sisteminin tehlikeleri tanımlamasına yardımcı olarak kendi kendine giden bir araca dahil edilebiliyor.

Apple’ın Project Titan’a yönelik planları hakkında çok az şey biliniyor. Bu tip teknolojilerinde Project Titan için geliştirildiği düşünülüyor. Başlangıçta bir araba projesi üzerinde çalıştığına inanılan Apple’ın öteki tarafta mevcut otomobil üreticileri tarafından kullanılabilecek teknolojilere odaklanmış olduğu üzerinde duruluyor.

Güvenilir Apple analisti Ming-Chi Kuo, geçtiğimiz günlerde Apple’ın 2023-2025 yıllarında satışa çıkacak bir otomobil üzerinde çalıştığını ileri sürdü.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz