Ana Sayfa Haberler Apple Watch Series 4 Hakkında Bildiğimiz Her şey

Apple Watch Series 4 Hakkında Bildiğimiz Her şey

1
Apple Watch Series 4

Apple’ın bu yılki Eylül ayı özel etkinliğine sadece beş gün kaldı. Etkinliğin odak noktası iPhone Xs olacak ama etkinliğin bir diğer öne çıkanı ise Apple Watch Series 4 olacak.

Etkinliğe yaklaştıkça Apple Watch Series 4 ile ilgili söylentiler artıyor. Yeni nesil Apple Watch’la ilgili birçok bilgi, detay artık apaçık önümüzde duruyor. Elbetteki bazı bilinmeyenlerde yok değil.

İşte Apple Watch Series 4 hakkında bildiğimiz her şey…

Daha Büyük Ekran ve Daha Yüksek Ekran Çözünürlüğü

Apple Watch Series 4 Ekran Çözünürlüğü

Apple, son üç Apple Watch modelinde ekran boyutunda herhangi bir değişikliğe gitmedi, ancak Apple Watch Series 4 ile durum değişiyor. Yeni Apple Watch modeli 1.9 inç ekrana sahip olacak. Ekran çerçevelerinin azaltılması sayesinde bu mümkün hale geliyor.

Daha ince ekran çerçeveleri kullanıcılara yaklaşık yüzde 15 daha fazla kullanılabilir ekran alanı sağlayacak.

watchOS 5’in son beta sürümünün kaynak kodlarında 42 mm’lik modelin ekran çözünürlüğünün 384×480 olduğu ortaya çıktı. Karşılaştırma yapılması bakımından Apple Watch Series 3’ün ekran çözünürlüğü 312×390.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/09/06/apple-watch-series-4-ekran-cozunurlugu-belli-oldu/]

Geliştirilmiş Pil Ömrü

Apple Watch Series 4 Pil

En çok istenen Apple Watch özelliği kesinlikle daha iyi pil ömrü. Mevcut Apple Watch modelleri günlük kullanıma yetecek pil ömrü sunuyor, ancak daha büyük ekranlı model için pil ömrü oldukça önemli bir yere sahip.

Muhtemelen Apple Watch Series 4, daha büyük ve daha ince ekran ile gelecek ve böylece daha büyük pil için yer açılmış olacak.

Pilin büyümesinin doğrudan pil ömrünü artırmasını beklemek elbette mümkün değil, çünkü ekran boyutu artıyor. Yine de Apple’ın akıllı saatinde daha iyi pil ömrü sunma konusunda bir adım atmasını bekliyoruz.

Daha Farklı Digital Crown

Apple Watch Series 4 digital crown

Yeni Apple Watch’un genel görünüm bakımından mevcut modellerle aynı olacağı kesin, ancak Apple’ın Digital Crown için küçük değişikliğe gideceği görülüyor.

Şu anda LTE özelliklikli Apple Watch Series 3’ün Digital Crown’unun üst tarafında kırmızı bir nokta bulunuyor. Apple’ın bu noktayı kaldıracağı ve kırmızı nokta yerine daha ince ve yuvarlak bir kırmızı çizgiye yer vereceği görülüyor. Muhtemelen bu küçük değişiklik Apple Watch Series 4’ü Series 3’ten ayırt edebilmek için yapılacak.

Tüm bunlarla birlikte, yeni Digital Crown’un suya karşı çok daha dirençli olacağı belirtiliyor. Apple ayrıca, Digital Crown’un altına ek bir mikrofon konumlandıracak.

Always-On Display Özelliği

Apple Watch’un ekranını açmak için bileğinizi kaldırarak ona bakmanız yeterli, ancak bu alışkanlık değişebilir. Daha fazla pil ömrü ve daha verimli bir OLED ekran ile Always-On Display özelliği rahatlıkla sunulabilir.

Bu özellik, kullanıcıların her seferinde bileklerini kaldırarak Apple Watch’una bakmaları zorunluluğunu ortadan kaldırabilir. Apple, OLED ekranların yanma probleminin farkında ve bu sorunu kullanıcılarına yaşatmak istemiyor. Şirket, bunun için birçok patent başvurusunda bulundu ve Always-On Display özelliğinin Apple Watch Series 4 için hazır olup olmadığından emin değiliz.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/09/03/apple-watch-always-on-display-ozelligi-geliyor/]

Daha İyi GPS

Apple Watch Series 4 GPS

Apple Watch Series 3’teki GPS yeterli olarak görülebilir, ancak bu yıl GPS için önemli bir yükseltme yapılabilir. watchOS 5, koşucular için yeni özellikler sunacak. Bu özelliklerin daha iyi bir GPS sistemiyle desteklenmesi bekleniyor.

Apple Watch Series 4 için bunun gerçekleşmesinin önünde hiçbir engel yok. Yeni nesil Apple Watch’ta daha iyi bir GPS sensörü için daha geniş bir gövde bulunuyor. Daha geniş ekran sayesinde, uydu sinyallerinin alüminyum gövde engeline takılmadan GPS deneyimi daha iyi hale getirmesi bekleniyor.

Daha Fazla Komplikasyon

Apple Watch Series 4 Kadran

Apple Watch Series 4’ün öne çıkan yönü şüphesiz daha büyük ekranı sayesinde saat kadranında daha fazla komplikasyonun yer bulabilecek olması.

Apple tarafından Apple Watch Series 4’ün yanlışlıkla sızdırılan basın görselinde, saatin ekranında dokuz farklı komplikasyon bulunuyor.

Daha Güçlü İşlemci

Apple Watch Series 4 S4 Çip

Her zamanki gibi Apple, bu sene de Apple Watch’u daha hızlı hale getirecek donanım geliştirmesiyle gelecek. Şirket, en yeni Apple Watch serisinde yeni nesil S serisi çipine S4’e yer verecek.

Apple, S serisi işlemcilerinin sensörlerden daha hızlı bir şekilde sağlık bilgilerini almasını sağlamak istiyor. Bu yılki S4 çipinde böyle bir geliştirmeye gidilmesi ise beklenmiyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


1 YORUM

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz