Ana Sayfa Apple Apple’ın 12 Eylül’deki “Gather round” Etkinliğinde Görmeyi Beklediğimiz Her Şey

Apple’ın 12 Eylül’deki “Gather round” Etkinliğinde Görmeyi Beklediğimiz Her Şey

0
Apple 12 Eylül Etkinliği

Apple’ın Steve Jobs Theater’da gerçekleştireceği “Gather round” etkinliğine sadece birkaç gün kaldı. Etkinlik 12 Eylül’de Türkiye saati ile 20:00’da başlayacak. Etkinlikte üç yeni iPhone modelinin, yeni bir Apple Watch’un ve daha fazlasının tanıtılması bekleniyor.

iPhone Xs

iPhone Xs ve iPhone X Max

İlk ve en önemlisi, Apple’ın 5.8 inç OLED iPhone Xs’i tanıtacak olması. Bu cihaz geçen sene piyasaya sürülen iPhone X’in halefi konumunda. Benzer bir tasarıma sahip olacak, ancak yeni bir altın renk seçeneğiyle gelmesi bekleniyor.

Söylentilere göre, iPhone Xs’de kamera ve performans geliştirmelerine odaklanılacak. Fiyatı konusu biraz belirsiz. iPhone Xs’in 799 ABD dolarından başlayacağını öne süren raporlar kadar 899 ABD dolarından başlayacağını öne süren raporlar da var. Her iki durumda da iPhone Xs’in başlangıç fiyatının iPhone X’den daha ucuz olması söz konusu. Elbetteki iPhone Xs’in tanıtılması sonrası iPhone X’in fiyatında indirime gidilecek.

iPhone Xs’in etkinlikten iki gün sonra yani 14 Eylül’de ön siparişe sunulması ve 21 Eylül’de piyasaya sürülmesi bekleniyor.

iPhone Xs Max

2018 iPhone XS

Apple’ın bu yıl, ilk defa iPhone ailesinin en büyüğünü “Plus” yerine “Max” etiketi adlandırması bekleniyor. Bu yılki en büyük iPhone modelinin 6.5 inçlik OLED ekrana sahip olması bekleniyor, ancak genel boyutunun iPhone 8 Plus’a benzer olması söz konusu.

Tedarik zinciri kaynaklarından edinilen bilgilere göre, iPhone Xs Max, 157,53 mm x 77,44 mm x 7,85 mm ölçülerinde olacak. iPhone Xs Max’ın iPhone 8 Plus’dan hem daha dar hem de daha kısa olması söz konusu.

iPhone Xs gibi, iPhone Xs Max’ın da yeni bir altın renk seçeneği başta olmak üzere, geleneksel gümüş ve uzay grisi renk seçenekleri ile gelmesi bekleniyor.

iPhone Xs Max’ın başlangıç fiyatının 99 dolar seviyesinde olması öngörülüyor. iPhone Xs gibi, iPhone Xs Max’ın da 14 Eylül’de ön siparişe sunulması ve 21 Eylül’de piyasadaki yerini alması bekleniyor.

6.1 inç LCD iPhone (iPhone 9)

6.1 inç iPhone 9

2018 iPhone ailesinin en sonki üyesi 6.1 inç LCD iPhone. iPhone X tasarımında, ancak OLED değil LCD ekranlı bir modelden söz ediyoruz.

Bu cihaz için Apple’ın kullanacağı adlandırma belirsiz, ancak öne çıkan iPhone 9. Yine de iPhone Xr, iPhone Xc gibi adlandırmalarının da kullanılabileceği üzerinde duruluyor.

6.1 inç LCD iPhone’un sızdırılan tasarım şemaları cihazın 143,6 mm x 70,9 mm x 7,7 mm ölçülerinde olacağını gösteriyor.

6.1 inçlik iPhone’un diğer OLED ekranlı modellere kıyasla en önemli farkı daha uygun fiyatlı olacak olması. Cihazın iPhone X gibi çerçevesiz ekran tasarımıyla gelmesi onu öne çıkaracak, ancak Apple’ın cihazın maliyetini düşürmek için OLED ekran yerine LCD ekrana yer vereceğinin altını çizmek gerekiyor. LCD ekran farklılığını çift lensli kamera yerine tek lensli ana kamera takip ediyor.

6.1 inç LCD iPhone’un siyah, beyaz, mavi, kırmızı ve turuncu dahil olmak üzere birçok renk seçeneği ile gelmesi söz konusu. Yakın tarihli söylentilerde cihazın başlangıç fiyatının 699 dolardan başlayacağı belirtiliyor.

Uygun fiyatlı 2018 model iPhone’un 12 Eylül’de tanıtılmasına rağmen piyasadaki yerini almasında bir gecikme yaşanabileceği belirtiliyor. Söylentilere göre, 6.1 inç iPhone’un piyasaya sürülmesi Kasım ayına kadar sarkabilir.

Apple Watch Series 4

Apple Watch Series 4

2018 model iPhone’lardan sonra etkinliğin öne çıkan ürünü şüphesiz Apple Watch Series 4 olacak. Artık Apple’ın yeni nesil Apple Watch’unu tanıtacağı kesinlik kazanmış durumda.

Apple Watch Series 4’ün daha büyük ekran ile donatılacak. Yani, Apple Watch Series 3’e kıyasla kabaca yüzde 15 daha büyük bir ekran ile gelecek. Apple Watch Series 4 42 mm’in ekran çözünürlüğünün 384 × 480 olacağı kesinleşti. Karşılaştırma yapabilmesi bakımından Apple Watch Series 3 42 mm’nin ekran çözünürlüğü ise 312 × 390.

Daha büyük ekran haricinde, Apple Watch Series 4, yukarıdaki sızdırılan basın görselinde görüleceği üzere daha farklı bir Digital Crown düğmesi ile geliyor. Mevcut LTE özellikli Apple Watch Series 3’lerde LTE desteğini gösteren kırmızı noktanın yerini daha ince kırmızı bir halka alıyor. Ayrıca, yenilenen Digital Crown’un altında yeni bir nokta bulunuyor. Bunun geliştirilmiş “Hey Siri” gibi özellikler için ek bir mikrofon olduğu belirtiliyor.

Muhtemelen Apple, yeni Apple Watch modelinin 14 Eylül’de ön siparişe sunacak ve 21 Eylül’de piyasaya sürecek.

AirPods 2

AirPods 2

Bu yıl AirPods için bir yenileme yapılması bekleniyor. Apple’ın 2019 yılında Premium AirPods için planlar yaptığı söylenirken bu yılki AirPods’lar için daha düşük seviyeli bir yenileme yapılması bekleniyor.

Bloomberg’e göre, bu yılki AirPods yenilemesiyle kullanıcıların kontrol yetenekleri artırılacak. Ayrıca “Hey Siri” desteğiyle güncellenebileceği belirtiliyor. “Hey Siri” özelliğine ek olarak, yeni AirPods’larında Bluetooth bağlantısını yönetmeyi kolaylaştıran yenilenmiş bir kablosuz çipe sahip olduğu söyleniyor.

Söylentiler, 2018 AirPods’un ilk nesil AirPods’larla aynı fiyat etiketine sahip olacağını, yani 159 dolar fiyat etiketi ile geleceğini gösteriyor. Muhtemelen gelecek yıl tanıtılması beklenen premium AirPods modelinin fiyatı daha pahalı olacak.

AirPower

Apple AirPower

Apple’ın merakla beklenen kablosuz şarj matı AirPower için beklenen adım etkinlikte atılacak gibi duruyor. Eylül 2017’deki özel etkinlikte tanıtılan ve o günden bu yana piyasaya sürülemeyen, fiyatı da duyurulmayan kablosuz şarj matının hem fiyatının hem de piyasaya çıkış tarihinin etkinlikte duyurulması bekleniyor.

AirPower, kullanıcıların iPhone’larını, Apple Watch’larını ve AirPods’larını tek bir şarj matında şar etmelerini sağlıyor. Şarj matı, Apple Watch Series 3 ve üstü ve iPhone 8 ve sonraki modellerle kullanılabiliyor. AirPods’u şarj edebilmek için kablosuz şarj özellikli AirPods şarj kutusu gerekiyor. Apple’ın yeni kablosuz şarj kutusunu eski AirPods’lar için sunacağı söyleniyor.

AirPower’ın fiyatı belirsizliğini koruyor, ancak tedarik zincirindene dinilen bilgiler kablosuz şarj aksesuarının 159 dolar gibi bir fiyat etiketiyle geleceği gösteriyor. AirPower’ın 21 Eylül’de piyasadaki yerini alması bekleniyor.

Diğer Aksesuarlar

Apple’ın yeni cihazlarına ve AirPower’a ek olarak, etkinlikte yeni aksesuarlarını tanıtması bekleniyor. Bu aksesuarlar arasında yeni iPhone kılıf renkleri, yeni Apple Watch kayışları ve daha fazlası yer alacak.

Joker Ürünler

Yeni Mac Modelleri

2018 MacBook Air

Apple, yakın zamanda yeni MacBook Pro modellerini duyurdu, ancak geriye kalan Mac modellerini içinde bir yenileme yapması bekleniyor.

Apple’ın yeni Mac modellerinin bu yılki Eylül ayında tanıtıp tanıtmayacağı belirsiz. Apple, daha önce yaptığı Ekim ayında diğer ürünleri için ayrı bir etkinlik düzenleyebilir veya bir basın duyurusuyla yeni Mac modellerini piyasaya sürebilir.

Apple’ı bu yıl, uygun fiyatlı olarak görülen 1.200 dolarlık bir dizüstü Mac modelinin duyurması bekleniyor. Bloomberg’e göre Apple, şu anki MacBook Air’e benzer tasarımda ve Retina ekranlı bir dizüstü Mac modelini tanıtacak. Yeni dizüstü Mac modelinin ekran boyutunun 13 inç olması söz konusu.

Dahası, söylentilere göre Apple, bu sene yeni bir Mac mini modelini tanıtmak için hazırlık yapıyor. Mac mini, macOS ekosistemine geçiş yapmanın en ucuz yolunu temsil ediyor, ancak Bloomberg’e göre Apple, yeni Mac mini modeli ile profesyonel kullanıcıları hedef alacak. Bu, yeni Mac mini’nin mevcut Mac mini modellerinden daha pahalı olacağı anlamına geliyor.

Son olarak, bu yıl yeni iMac’lerin de tanıtılması bekleniyor. Yeni iMac’ler için detaylar net değil, ancak önemli ekran performansı yükseltmeleri ile geleceği öne sürülüyor.

iPad Pro

iPad Pro 2018

Apple’ın 2018 yılı için öne çıkan ürünlerinden biri şüphesiz iPad Pro. Birtakım söylentilere göre Apple, bu yıl iki yeni iPad Pro modelini tanıtacak. 2018 model iPad Pro’nun Eylül mü yoksa Ekim ayında mı geleceği ise belirsiz.

Cupertino merkezli şirketin, Face ID ve uçtan uca ekran özelliği başa olmak üzere 10.5 inç ve 12.9 inç iPad Pro modellerini yenilemesi bekleniyor. 12.9 inçlik modelin aynı ekran boyutuna sahip olması beklenirken, ekran çerçevelerinin azaltılmasıyla daha küçük bir gövdeye sahip olması söz konusu. 10.5 inçlik modelin 11 inçlik uçtan uca ekran ile yenilenmesi bekleniyor.

Ayrıca, bu yıl piyasaya sürülmesi beklenen iPad Pro’larda, Smart Connector cihazın arkasına taşınıyor. Bu değişiklikle tam olarak neyin hedeflendiği belirsiz.

Özetlemek Gerekirse

Apple 12 Eylül Özel Etkinliği

Apple’ın 12 Eylül’deki etkinliği hakkında çok şey biliyor olsa da bilmediğiniz birçok şey var. Etkinlikte iPhone Xs, iPhone Xs Max ve 6.1 inç LCD iPhone’un tanıtılması öne çıkıyor. Yeni iPhone’lara Apple Watch Series 4, muhtemelen yeni AirPods ve AirPower eşlik edecek.

Öte yandan, yeni Mac’lerin ve iPad Pro’ların bu etkinlikte tanıtılıp tanıtılmayacağı konusu belirsiz. Apple’ın bu yeni cihazlarını tanıtmak için Ekim ayında başka bir etkinlik düzenlemesi beklenmedik bir gelişme olmaz. Apple, 2016 yılında Eylül ayı özel etkinliğinde yeni iPhone’larını tanıtmış ve Ekim ayında yeni MacBook Pro serisini tanıtmak için bir başka etkinlik düzenlemişti.

Her ne şekilde ve her nasıl olursa olsun 12 Eylül, Apple hayranları için büyük bir gün olacak. iPhone X için bir “s” yükseltmesi söz konusu olsa yepyeni iPhone modellerinin tanıtılacak olması oldukça heyecan verici.

Elbetteki 12 Eylül’deki etlinlik için tüm gelişmeleri anlık olarak sizlerle paylaşacağız.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz