Ana Sayfa Haberler Bloomberg, 2018 iPhone Modellerinin İsimlerini Paylaştı

Bloomberg, 2018 iPhone Modellerinin İsimlerini Paylaştı

0
2018 iPhone Modelleri

Apple’ın Steve Jobs Theatre’da 12 Eylül’de düzenleyeceği ve yeni iPhone’larını tanıtacağı etkinliğine sadece iki gün kaldı. 2018 iPhone modelleri için birçok şey biliniyor olsa da isimleri konusu büyük merak konusu.

Yeni iPhone’ların isimleri için net bir bilgi yok, aksine ortaya atılan birçok spekülatif tahmin bulunuyor. Bloomberg’den Mark Gurman, Apple’ın etkinliği öncesi 2018 iPhone modellerinin potansiyel isimlerini paylaştı.

2018 iPhone Modelleri: iPhone Xs, iPhone Xs Max ve iPhone Xr

Gurman, Apple’ın “iPhone Xs” isimli 5.8 inçlik bir model, “iPhone Xs Max” isimli 6.5 inçlik bir model ve “iPhone Xr” isimli 6.1 inçlik bir model tanıtacağına inanıyor.

2018 iPhone modelleri için bu üç isim son birkaç haftadır çeşitli kaynak raporlarında bulunuyordu ve şimdi Bloomberg’den Mark Gurman tarafından da destekleniyor. Gurman’ın gelecek nesil iPhone’lar için sicili oldukça temiz ve geçmişte verdiği bilgiler genelde doğru çıktı. Bu nedenle tahminleri güvenilir olarak kabul ediliyor.

Apple, iPhone 4, iPhone 5 ve iPhone 6’nın güncellenmiş sürümleri için “s” sonekini yıllardır kullandı. iPhone 4s, iPhone 5s ve iPhone 6s dahil olmak üzere son birkaç yıldır “s” soneki kullanılıyor. Bu yıl tanıtılması beklenen ve iPhone X’in güncellenmiş versiyonu olacağı düşünülen 5.8 inçlik model için iPhone Xs ismi bu nedenle öne çıkıyor.

Gurman, Apple’ın en büyük iPhone’unun isminde “Max” sonekini neden kullanacağı açıklamıyor, ancak Apple’ın “Max” soneki ile en büyük iPhone’unu vurgulamak istediği düşünülüyor.

Gurman’ın isimlendirme tahminini paylaşması sonrası birçok Twitter kullanıcısı “Xr” sonekinin açılımıyla ilgili tahmin yürütmeye başladı. Birçoğu artırılmış gerçeklik ve sanal gerçekliğin bir karşımı olan “X Reality” için Xr’nin bir kısaltma olabileceği tahmininde bulundu.

Bu arada, bazı Twitter kullanıcıları “Xr” in artırılmış gerçeklik ve sanal gerçekliğin bir karışımı olan “X Reality” için kısa olabileceğini tahmin ettiler. Elbetteki “Xr” sonekindeki “r”, “regular” yani “normal” anlamına da geliyor olabilir.

6.1 inçlik 2018 iPhone modeli için diğer spekülatif isimler arasında iPhone Xc, iPhone 5c ve iPhone 9 bulunuyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz