Ana Sayfa Apple Trump’ın Uygulamalarının Apple’a Etkisi!

Trump’ın Uygulamalarının Apple’a Etkisi!

0
Trump Çin Apple

Trump’ın Çin’e ek 267 milyar dolarlık yeni gümrük tarifesini duyuruması sonrası Apple’ın gelirinin de bu uygulamadan etkilenmesi bekleniyordu, ancak etkinin ne düzeyde olacağı bilinmiyordu.

Yeni gümrük tarifesi, Apple Pencil, AirPods, Apple Watch ve Mac mini’nin de aralarında bulunduğu bir dizi Apple ürününü etkiliyor. Trump’ın uygulamaya koyacağı yeni ek tarifesi çok sayıda Apple tedarikçisinin hisse senedi fiyatını çoktan etkiledi, ancak asıl etkilenecek olan Cupertino merkezli şirketin kendisi olacak gibi.

Uygulamaların Apple’ın Gelirine ve Kârına Olan Etkisi

PED3.0, yeni gümrük tarifesinin Apple’ın gelirine olan olası etkisini hesaplamak için Gene Munster tarafından hazırlanan bir araştırma notunu paylaştı.

Gene Munster, ABD Ticaret Temsilciliği bir görüşme yaptı. Görüşmede, 200 milyar dolarlık ek Çin gümrük tarifesinin Apple Watch, AirPods, Beats ve diğer küçük Apple ürünlerine olan etkileri üzerinde değerlendirmeler yapıldı.

Bu ürünlerin satışlarının Apple’ın 2018 mali yılı gelirine etkisinin yüzde 4 olacağı öngörülüyor. 2019 mali yılındaki etkisinin yüzde 35 artışla yüzde 5’e çıkacağı belirtiliyor.

Çin’e uygulanan yeni gümrük tarifelerinin Apple Watch’un ve AirPods’un karlılığını yüzde 10 veya 20 oranında azaltılabileceğine inanılıyor. Bunun da Apple’ın 2019 mali yılındaki kârına yüzde 1 oranında olumsuz etkiye neden olacağı belirtiliyor.

Bu rakamlar pek fazla bilinmeyen verilerin bir araya getirilmesiyle oluşturuldu. Bu yüzden öne sürülen tahminlerin en iyi tahminler olduğunun altını çizmek gerekiyor. Nitekim Munster’ın Apple için tahminleri söz konusu olduğunda iyi bir sicili bulunmuyor.

Son olarak Munster, iki yıl sonra da Trump’ın gümrük tarifelerin uygulanmaya devam edeceği görüşünde.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz