Ana Sayfa Apple Apple Yeni iPhone’ların Öncesinde Düşüşe Geçti!

Apple Yeni iPhone’ların Öncesinde Düşüşe Geçti!

0

Trump’ın Çin’le olan ticaret savaşındaki tutumu ve son gümrük tarifeleri önerisi Apple tedarikçilerini sert bir şekilde vurdu. Doğal olarak tüm bu gelişmelerden Apple da etkilendi ve bugün, AAPL hissesi yaklaşık yüzde 2 oranında düştü. AAPL hissesindeki kayıp 3 dolara yakın.

AAPL Hisse Fiyatı

Çin’den yapılan ithalatlar için daha önceki tarifeden Apple’ın yalnızca orijinal Apple Watch’u etkilenmişti. Trump yönetimininin son tarife teklifinden ise birçok Apple ürününün etkileneceği ortaya çıktı. Apple Pencil, AirPods, Apple Watch ve Mac mini gibi bir dizi Apple ürünü uygulanacak yüzde 25’lik ek tarifeden etkilenecek.

Bir analiste göre bu durum, Apple’ın gelirini yüzde 5 oranında azaltırken, karlılıkta yüzde 1 oranında düşüşe neden olacak.

Business Insider, AAPL hissesinin bir noktada yüzde 2 oranında düştüğünü ve yüzde 1,34 oranında değer kaybı yaşandığını belirtti.

Apple dahil birçok ABD’li şirket, ticaret savaşanının kazananının olmadığını ve sadece kaybedenlerinin olduğu konusunda defalarca uyardı. Apple, tüm tarifelerin sonucunda nihai olarak ABD’li tüketiciler için ürün fiyatlarının artacağını ve ürün fiyatları artıkça ek verginin ortaya çıkacağını söyledi.

Apple, üç yeni iPhone’unu yarınki “Gather round” etkinliğinde tanıtacak. Etkinlik Türkiye saati ile 20:00’da başlayacak. Etkinliğin AAPL hisse fiyatı üzerindeki etkisini görmek ilginç olacak.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/08/30/apple-12-eylul-etkinligini-resmen-duyurdu-gather-round/]


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz