Ana Sayfa Haberler Her Geçen Yıl iPhone’ların Ekran Boyutları Neden Büyüyor?

Her Geçen Yıl iPhone’ların Ekran Boyutları Neden Büyüyor?

0
iPhone Ekranlarının Değişimi

Akıllı telefon kullanımı istatistikleri, Apple’ın daha büyük ekranlı iPhone’lara geçişinin yalnızca tüketici talebini karşılamak için olmadığını gösteriyor. Şirketin hedeflerinden biri de gelirlerini artırmak. Peki ama nasıl?

Apple’ın bu hafta üç yeni iPhone’unu tanıtması bekleniyor. 12 Eylül’deki etkinlikte 5.8 inç, 6.1 inç ve 6.5 inç ekranlı modellerini duyurması öngörülüyor. iPhone’ların ekran boyutları, geçen yıla göre genel olarak ortalama yüzde 23 oranında artacak.

Daha Büyük Ekran = Daha Fazla Kullanım = Daha Fazla Gelir

iPhone Ekran Boyutları

Kantar Worldpanel’in verilerine göre, daha büyük ekranlı akıllı telefonlar daha fazla kullanılıyor. Kullanıcıların yüzde 62’sinin oyun oynamak ve video seyretmek için daha büyük ekranlı akıllı telefonları tercih ettiği görülüyor.

Kantar Worldpanel’den analist Jennifer Chan’e göre, cihaz ne kadar büyüksek daha fazla insan bu cihaza yöneliyor ve Apple, bu sayede daha fazla para kazanma fırsatına sahip.

Elbetteki Kantar Worldpanel’in verilerinin sebebi ve etkisi üzerine yorum yapılabilir. Telefonlarıyla daha fazla şey yapmak isteyen kullanıcıların daha büyük ekranlı olanları tercih etmeleri mümkün ve kesinlikle daha küçük ekranlı bir iPhone’dan daha büyük ekranlı iPhone’a geçiş yapılması telefonunun kullanım oranını artıracaktır.

Taşıma ve kullanım kolaylığı bakımından daha küçük ekranlı akıllı telefonlar tercih edilebiliyor, ancak daha büyük ekranlı akıllı telefonlara yönelen kullanıcı sayısı bir hayli fazla. Çünkü, daha büyük ekranlı akıllı telefonda video izlemek veya kitap, haber okumak çok daha keyifli.

Elbetteki telefonun yenilenme döngüleri düştükçe Apple’ın telefon satışlarından ziyade hizmetleri ile para kazanma isteği artıyor.

Morgan Stanley, Apple’ın önümüzdeki beş yıl içinde hizmetler kategorisi gelirini yaklaşık yüzde 60 artırmasını bekliyor. Morgan Stanley’e göre Apple, uygulama satışları, müzik abonelikleri ve diğer hizmetleri ile tek bir kullanıcısından yıllık yaklaşık 30 ABD doları kazanıyor. Daha büyük ekranlı iPhone’lar, kullanıcıların Apple hizmetlerini daha fazla kullanması konusunda itici bir güç olabilir.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz