Ana Sayfa Haberler iPhone XR Tanıtıldı! Özellikleri, Fiyatı ve Çıkış Tarihi!

iPhone XR Tanıtıldı! Özellikleri, Fiyatı ve Çıkış Tarihi!

Apple'ın merakla beklenen yeni akıllı telefonu iPhone Xr'nin özellikleri, fiyatı ve çıkış tarihi...

0

Bir süredir iPhone XR özellikleri, iPhone XR fiyatı ve iPhone XR çıkış tarihi büyük merak konusuydu.

Apple, 12 Eylül’deki özel etkinliğinde iPhone Xs ve iPhone Xs Max ile birlikte iPhone XR‘yi sonunda tanıttı. 2018 iPhone’larından iPhone Xr bize neler sunuyor, özellikleri, fiyatı ve çıkış tarihi ne? Gelin yeni iPhone modeline daha yakından bakalım.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/iphone-xs-ozellikleri-ve-fiyati]

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/iphone-xs-max-ozellikleri-ve-fiyati]

iPhone XR

Tasarımı

iPhone Xr Tasarımı

Apple, iPhone X ile başlattığı çerçevesiz ve çentikli ekran tasarımını bu yıl tüm iPhone’larına getirerek alışılmış iPhone tasarımını tarihin tozlu sayfalarına gömmüş oldu.

iPhone XR, çerçevesiz ve çentikli ekran tasarımıyla dikkat çekiyor ve iPhone X’un izinden gidiyor.

iPhone Xs ve Xs Max’tan farklı olarak iPhone XR’nin çerçevesi paslanmaz çelik değil. Çerçevesi ve kasası 7000 serisi alüminyumla destekleniyor. Modelin ön ve arka yüzü cam tasarıma sahip.

Model, suya, toza karşı dirençli ve IP67 sertifikasına sahip

iPhone XR Renk Seçenekleri

Model, Siyah, Mavi, Beyaz, Kırmızı, Sarı ve Mercan Kırmızı renk seçenekleriyle geliyor.

Ekran Özellikleri

iPhone Xr Ekran

6.1 inç boyutundaki LED arka aydınlatmalı Liquid Retina ekran, 326 ppi yoğunlukta 1792 x 828 piksel çözünürlük sunuyor.

iPhone Xr, diğer iPhone modellerindeki 3D Touch özelliği bulunmuyor, ancak ekranı Haptic Touch olarak adlandırılan yeni bir özellikle donatılmış.

iPhone Xs ve iPhone Xs Max’teki uyandırmak için dokun, True Tone özelliği ise bu modelde de sunuluyor.

Donanım Özellikleri

A12 Bionic Çip

iPhone Xr’de Apple’ın iPhone Xs ve iPhone Xs Max’ta kullandığı 64 Bit 7nm A12 Bionic yonga yer alıyor. Bu yonga tam 6 çekirdekli. Yonga, 2 performans çekirdeği ve 4 yüksek verimlilik çekirdeğinden oluşuyor.

Apple, A11 Bionic’e kıyasla A12 Bionic yongasının performans çekirdeklerinin yüzde 15’e kadar daha hızlı, verimlilik çekirdeklerinin ise yüzde 50’ye kadar daha az enerji tükettiğini söylüyor.

Modelde işlemciyle bütünleşik Apple tasarımı 4 çekirdekli GPU yer alıyor. Yeni GPU, A11 Bionic’teki bütünleşik GPU’ya kıyasla yüzde 50 daha hızlı çalışıyor.

Bellek miktarı konusunda ise iPhone Xr’de 3 GB RAM yer alıyor.

iPhone Xr, iPhone 8 Plus’a kıyasla 90 dakika daha fazla pil ömrü sunuyor.

Modelin dahili depolama kapasiteleri ise 64 GB, 128 GB ve 256 GB şeklinde.

Kamera Özellikleri

iPhone Xr Kamera

iPhone XR, 12 Megapiksel boyutunda tek lensli bir kameraya sahip. Bu kamera iPhone 8 ile denk, ancak daha gelişmiş özellikler sunuyor. Kameranın diyafram değeri f/1.8.

iPhone modelinin kamerası inanılmaz bir video performansı sunuyor. Kamera, 4K çözünürlükte 60FPS video kaydı yapabiliyor. 1080p’de bu hız 240FPS’ye çıkıyor.

Modelin ön tarafında ise TrueDepth kamera sistemi içinde konumlandırılan 7 Megapiksel boyutunda lense sahip bir kamera yer alıyor. Ön kameranın diyafram değeri ise f/2.2.

Diğer Özellikleri

Model, beklenildiği gibi kablosuz şarjı destekliyor. Touch ID’nin yerini TrueDepth kamera sistemi sayesinde Face ID alıyor.

Model, 17 Eylül’de herkese açık olarak sunulacak olan iOS 12 işletim sistemini çalıştırıyor ve 802.11ac Wi-Fi’ın yanında Bluetooth 5.0 desteği sunuyor.

Fiyatı ve Çıkış Tarihi

iPhone XR, 19 Ekim’de öne siparişe çıkacak ve 26 Ekim’de piyasadaki yerini alacak. 64 GB’lık versiyonu 749 ABD doları fiyatla satılacak. Modelin Türkiye fiyatı ve çıkış tarihi henüz belli değil.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


Değerlendirme
Performans
Tasarım
Kamera
Ekran
Donanım
iphone-xr-ozellikleri-ve-fiyatiBir süredir iPhone XR özellikleri, iPhone XR fiyatı ve iPhone XR çıkış tarihi büyük merak konusuydu. Apple, 12 Eylül'deki özel etkinliğinde iPhone Xs ve iPhone Xs Max ile birlikte iPhone XR'yi sonunda tanıttı. 2018 iPhone'larından iPhone Xr bize neler sunuyor, özellikleri, fiyatı ve çıkış tarihi ne? Gelin...

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz