Ana Sayfa Haberler iPhone Xs Tanıtıldı! İşte iPhone Xs Özellikleri, Fiyatı ve Çıkış Tarihi!

iPhone Xs Tanıtıldı! İşte iPhone Xs Özellikleri, Fiyatı ve Çıkış Tarihi!

Apple, uzun zamandır beklenen iPhone Xs'i sonunda tanıttı. İşte iPhone Xs özellikleri, fiyatı ve çıkış tarihi...

2
iPhone Xs

Apple, merakla beklenen yeni iPhone’larını 12 Eylül’deki etkinliğinde tanıttı. Yeni iPhone’lardan iPhone X’un halefi olacak olan model iPhone Xs ismi ile karşımıza çıktı.

Etkinlikte iPhone Xs‘e iPhone Xs Max ve iPhone Xr eşlik etti. Peki, bunlardan iPhone Xs bize neler sunuyor, özellikleri neler? Fiyatı ve çıkış tarihi ne? Gelin en yeni iPhone modeline daha yakından bakalım.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/iphone-xs-max-ozellikleri-ve-fiyati]

iPhone Xs

Tasarımı

iPhone Xs Tasarımı

iPhone Xs, iPhone X’un devamı olarak karşımıza çıkan ve “s” modeli olarak iPhone X’un yerini alan ve onun halefi konumundaki bir model. Tasarım çizgisi olarak da iPhone X’un devamı niteliğinde.

7,7 mm kalınlığında olan telefon, 177 gram ağırlığıyla dikkat çekiyor.

Ön ve arka yüzü cam tasarıma sahip. iPhone modelinin çerçeveleri ise paslanmaz çelikten. Ekran gövde oranı ise yüzde 81.23 seviyesinde.

Model, IP68 sertifikasıyla suya ve toza karşı oldukça dirençli. 2 metre derinlikte 30 dakikaya kadar su direncine sahip.

iPhone Xs Renk Seçenekleri

Uzay Grisi, Gümüş ve Altın renk seçenekleriyle geliyor.

Ekran Özellikleri

iPhone Xs Max ve iPhone Xs Ekran

5.8 inç boyutunda Super Retina özel üretim OLED ekranı 458 ppi yoğunlukta 2436 x 1125 piksel çözünürlük sunuyor.

Modelin ekranında, HDR desteği, 120 Hz dokunma hassasiyeti, uyandırmak için dokunun, True Tone, 3D Touch özelliği bulunuyor.

Donanım Özellikleri

A12 Bionic Çip

iPhone Xs’de yeni A serisi işlemci yer alıyor. Apple tasarımı 7nm A12 Bionic isimli yonga 64 Bit ve tam 6 çekirdekli. Yonga, 2 performans çekirdeği ve 4 yüksek verimlilik çekirdeğinde oluşuyor.

A11 Bionic’e kıyasla A12 Bionic’in performans çekirdekleri yüzde 15’e kadar daha hızlı ve verimlilik çekirdekleri yüzde 50’ye kadar daha az güç tüketiyor.

Yongada ayrıca bütünleşik Apple tasarımı bir GPU yer alıyor. Yeni GPU, iPhone X’daki GPU’ya kıyasla yüzde 50 daha hızlı.

iPhone X’daki A11 Bionic, saniyede 600 milyar işlem yapabilirken, iPhone Xs’deki A12 Bionic saniyede 5 trilyon işlem yapabiliyor. Apple, A12 Bionic ile uygulamaların yüzde 30 daha hızlı açıldığını öne sürüyor.

iPhone Xs’in RAM miktarı ise 4 GB.

Model, iPhone X’a kıyasla 30 dakikaya kadar daha fazla pil ömrü sunuyor.

Günümüzde iyice artan dosya ve uygulama boyutları ihtiyaç duyulan depolama kapasitesini de artırmış durumda. iPhone Xs, 64 GB, 256 GB ve 512 GB dahili depolama kapasitesiyle geliyor.

iPhone Xs ve iPhone Xs Max DSDS

iPhone Xs’te fiziksel SIM’i ve eSIM’i bir arada sunan DSDS (Dual SIM Dual Standby) özelliği bulunuyor. Bu özelliğin kullanılabilmesi için operatörün altyapısının özelliği desteklemesi gerekiyor. Ayrıca Apple, Çin’e özel ise çift SIM kart tepsili modelin sunulacağını duyurdu.

Kamera Özellikleri

iPhone Xs Max Kamera ve iPhone Xs Kamera

iPhone Xs’in kamerasında önemli geliştirmeler sunuluyor. iPhone X’da olduğu gibi çift arka kamera bulunuyor.

Kameralardan birisi geniş açılı diğeri ise telefoto. 12 Megapiksel boyutundaki geniş açılı kamera ƒ/1.8 diyafram açıklığına sahip. 12 Megapiksel boyutundaki telefoto kamera ise ƒ/2.4 diyafram açıklığına sahip.

iPhone Xs Kamera Smart HDR

Arka kamera, Akıllı HDR (Smart HDR), portre modu, Portre Işığı, çift optik görüntü stabilizasyonu, optik yakınlaştırma, pozlama denetimi, pürüz azaltma, Focus Pixels özelliğine sahip otomatik netleme ve dokunarak netleme, iyileştirilmiş yerel ton eşleme, Yavaş Senkron özelliğine sahip dört LED’li True Tone Flash gibi detaylara sahip.

iPhone Xs Max Derinlik Denetimi ve iphone Xs

iPhone Xs’in kamerası ile çekilen fotoğrafların diyafram aralığı “Derinlik Denetimi” adı verilen özellik sayesinde istenildiğinde değiştirilebiliyor.

60 kare 4K video kaydı yapabilen arka kamera, ayrıca saniyede 240 kare 1080p ağır çekim video kaydı yapabiliyor.

iPhone Xs’in ön tarafında beklenildiği gibi TrueDepth kamera sistemi konumlandırılmış. Bu sistemde, ışık projektörü, kızılötesi kamera, yakınlık sensörü, ortam ışığı sensörü, hoparlör, mikrofon, nokta projektörü ve 7 Megapiksel boyutunda bir lens barınıyor. ƒ/2.2 diyafram açıklığına sahip öne kamera 1080p 30 kare ve 720p 240 kare video yeteneğine sahip.

iPhone Xs, fotoğraf çekerken 10 kata kadar yakınlaştırma yapabiliyor. Video kaydında ise 6 kata kadar dijital yakınlaştırma yapabiliyor.

Ön kamera, portre modu, Portre Işığı, Animoji, Memoji, Retina Flash, arka aydınlatma sensörü, vücut ve yüz algılama, otomatik HDR ve otomatik görüntü stabilizasyonu gibi detaylara sahip.

Özellikle Portre Işığı özelliği sayesinde çektiğiniz fotoğraftaki ışıklandırmayı dijital olarak ayarlayabiliyorsunuz. Portre Işığı ile Doğal Işık, Stüdyo Işığı, Kontur Işığı, Sahne Işığı ve Sahne Işığı Mono gibi efektleri kullanabilirsiniz.

Diğer Özellikleri

Model, beklendiği gibi kablosuz şarjı destekliyor. TrueDepth kamera sistemi sayesinde güvenlik için Touch ID’nin yerini alan Face ID kullanılıyor.

4×4 MIMO ve LAA özelliklerine sahip Gigabit sınıfı LTE, 2×2 MIMO özellikli 802.11ac Wi-Fi, NFC ve bunların yanında Bluetooth 5.0 desteği sunuyor.

Fiyatı ve Çıkış Tarihi

iPhone Xs, 14 Eylül’de öne siparişe çıkacak ve 21 Eylül’de piyasadaki yerini alacak. iPhone Xs’in 64 GB’lık versiyonu 999 ABD doları fiyatla satılacak. Cihazın Türkiye fiyatı ve çıkış tarihi ise henüz belli değil.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


Değerlendirme
Tasarım
Performans
Kamera
iphone-xs-ozellikleri-ve-fiyatiApple, merakla beklenen yeni iPhone'larını 12 Eylül'deki etkinliğinde tanıttı. Yeni iPhone'lardan iPhone X'un halefi olacak olan model iPhone Xs ismi ile karşımıza çıktı. Etkinlikte iPhone Xs'e iPhone Xs Max ve iPhone Xr eşlik etti. Peki, bunlardan iPhone Xs bize neler sunuyor, özellikleri neler? Fiyatı ve çıkış tarihi ne?...

2 Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz