Ana Sayfa Haberler iPhone XS, XS Max ve iPhone XR Modellerinin Tümü eSIM Özellikli!

iPhone XS, XS Max ve iPhone XR Modellerinin Tümü eSIM Özellikli!

0
iPhone XS, iPhone XS Max ve iPhone XR eSIM

Yeni iPhone XS, iPhone XS Max ve iPhone XR modellerinin tümünün standart nano-SIM yuvası ve eSIM ile çift SIM özelliğiyle donatıldığı ortaya çıktı. Bu özellik ilk olarak belirli iPad modellerinde yer bulmuştu.

Apple’ın web sitesine göre, yeni iPhone’lar piyasaya sunulduğunda eSIM özelliği kullanılabilir olmayacak. Şirket, bu yıl yayınlayacağı bir iOS 12 yazılım güncellemesiyle özelliğin kullanılabilir hale geleceğini belirtiyor.

Çift SIM özelliği, iPhone XS, iPhone XS Max ve iPhone XR’nin aynı anda iki operatörü desteklemesini sağlıyor. Bu, kişisel ve iş hatlarının tek bir telefonda birleşmesi ve seyahatler için ek bir hatta sahip insanlar için son derece faydalı bir özellik olacak.

Çift SIM özellikli iPhone ile kullanılan her iki numara da sesli arama yapabilir, SMS ve MMS mesajları alıp-gönderebilir, ancak bir iPhone bir aynı anda yalnızca bir hücresel veri şebekesini kullanabilir. Yani, birinci numara ile görüşme yaparken diğer numaraya gelen aramalar sesli mesaja yönlendirilecek.

iPhone XS eSIM iPhone XS Max ve iPhone XR

eSIM özelliğinin kullanılabildiği bölgelerde iPhone’ların Ayarlar bölümünde ek bir menü yer alacak. Bu menü üzerinden varsayılan numara belirlenebilecek. Gerektiğinde her iki numaradan da kolayca arama yapabilecek ve arama için telefon numaraları değiştirilebilecek.

Her operatör eSIM özelliğini desteklemeyecek. Buna Türkiye’deki operatörler de dahil. eSIM için özel bir altyapı desteği gerekiyor.

Çift SIM özelliği tüm yeni iPhone modellerinde mevcut olacak, ancak her ülkede kullanılamayacak. Apple, özelliğin kullanılamadığı Çin’e özel iki fiziksel SIM katın takılabildiği iPhone’larını satışa sunacağını belirtti. Diğer ülkeler için ise tek fiziksel SIM kartın takılabildiği ve eSIM özellikli modeller sunulacak.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz