Ana Sayfa Haberler Apple Watch Series 4 ve Apple Watch Series 3 Karşılaştırması

Apple Watch Series 4 ve Apple Watch Series 3 Karşılaştırması

0

Apple, 12 Eylül’deki özel etkinliğinde Apple Watch Series 4’ü tanıttı. Yeni Apple Watch bugün belirli ülkelerde ön siparişe sunuluyor.

Apple Watch Series 4 ile ilgili birçok şeyi sizlerle paylaşmıştık. Şimdi ise Apple Watch Series 4 ve Apple Watch Series 3’ü karşılaştıracağız. Gerçekten Apple Watch Series 4 almaya değer bir akıllı saat mi ve Apple Watch Series 3’e kıyasla ne gibi farklılıklar sunuyor.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/09/12/apple-watch-4-ozellikleri/]

Ekran

Apple Watch Series 4 Ekran

İki model arasındaki farkedilen en belirgin fark ekran. Series 4’ün ekranı Series 3’e kıyasla yüzde 35 daha büyük.

42 mm Apple Watch Series 3’ün ekranı 740 mm karelik görüntüleme alanı sunarken, 44 mm Apple Watch Series 4’ün görüntüleme alanı 977 mm kare. Bu fark, 44 mm Series 4’ün ekranının 42 mm Series 3’ten yüzde 32 daha büyük olduğu anlamına geliyor.

Daha küçük modeller için de görüntüleme alanı farkı belirgin bir şekilde farklı. 38 mm Apple Watch Series 3’ün ekranı 563 mm karelik bir görüntüleme alanı sunarken, Series 4’ün ekranı 759 mm karelik bir görüntüleme alanı sunuyor. Bu fark, 40 mm Series 4’ün ekranının 38 mm Series 3’ün ekranından yüzde 35 daha büyük olduğu anlamına geliyor.

Apple Watch Series 4’ün ekranı, iPhone X ve iPhone XS’deki gibi oval ekran köşelere ve daha ince ekran çerçevelerine sahip. Böylece daha büyük bir ekran ile donatılmış durumda.

Artan ekran boyutuyla, 42 mm Series 3’ün 312 x 390 piksel olan ekran çözünürlüğüne kıyasla 44 mm Series 4’ün ekran çözünürlüğü 368 x 448 piksel. 40 mm Series 4’ün ekranı 324 x 394 piksel çözünürlüğündeyken, 38 mm Series 3’ün ekran çözünürlüğü 272 x 340 piksel.

Tüm bu değişiklikler sayesinde, uygulama simgeleri daha büyük ve yazı tipleri artık daha kolay okunabiliyor.

Kasa Boyutu

Ekran boyutları artmış olsa da, Apple Watch Series 4 ile Series 3 arasında önemli bir kasa farkı bulunmuyor.

Apple Watch Series 4 Kasa Boyutu

Series 3’te en düşük 38 mm olan kasa boyutu Series 4’te 40 mm’ye, Series 4’te en düşük 40 mm olan kasa boyutu Series 4’te 44 mm’ye çıkmış durumda. Bu rakamlar, Apple Watch’ların kasa boyunu temsil ediyor.

Series 4 ile bir önceki nesil modeli yan yana koymadıkça bu değişiklikleri farketmek pek mümkün değil. Ayrıca kasa boyutunun değişmesi sizi korkutmasın, Apple, önceki nesil Apple Watch’larda kullanılan kayış ve kordonların Apple Watch Series 4’te kullanılabileceğini belirtti.

Apple Watch Series 4 İncelik

Apple Watch Series 4, Series 3’e kıyasla yaklaşık 1 mm daha ince. Series 3’ün kasasının inceliği 10.7 mm, Series 4’ün kasasının inceliği ise 10.7 mm.

İşlemci

Apple Watch Series 4 İşlemci

Apple, beklenildiği gibi Series 4’ü 64 Bit, çift çekirdekli S4 işlemcisi ile donattı.

Apple, Series 4’teki S4 işlemcisinin Series 3’te bulunan S3 işlemcisine kıyasla iki kat daha hızlı olduğunu söylüyor. Yeni işlemciyle uygulamaların ve diğer işlevlerin gerçekleştirilmesi sırasında önemli bir hız farkı görülüyor.

Saat Kadranları

Apple Watch Series 4 Saat Kadranları

Büyüyen ekran boyutuyla Apple Watch Series 4’e özel yeni saat kadranları sunuluyor. Yeni saat kadranlarında sekiz komplikasyona kadar komplikasyonu konumlandırabilmek mümkün.

Yeni komplikasyonlar, artan ekran boyutu sayesinde daha keskin bir görünüme sahip ve daha fazla bilgi sağlanmak amacıyla geliştirilmiş.

Apple Watch Series 4 Saat Yüzleri

Ayrıca, Series 4’te Buhar, Sıvı metal, Ateş ve Su gibi benzersiz saat kadranları sunuluyor.

Sağlık

Apple Watch Series 4 EKG Özelliği

İlk kez bir giyilebilir cihazda EKG çekimi yapılabilecek. Apple Watch Series 4 kullanıcılarına bunu sunacak.

Saat, Digital Crown içine yerleştirilmiş elektrotları ve altındaki kalp atış hızı sensörünü kullanarak sadece 30 saniyede sahibinin EKG çekimini yapabiliyor. Kullanıcılar, Digital Crown’a parmağıyla 30 saniye boyunca dokunduklarında sunulan EKG uygulaması aracılığıyla EKG çekimini hızlıca yaptırabiliyorlar.

Apple Watch Series 4 EKG

EKG uygulaması, kalp atışının normal olması veya olası sağlık sorunlarının tespit edecek ve sizinle paylaşacak. EKG kayıtlarınızı, iOS Sağlık uygulamasına kaydedebilir ve doktorunuzla kolayca paylaşabilmek için PDF formatında alabilirsiniz.

Apple Watch zaten her zaman kullanıcılarının kalp atış hızını izliyordu, ancak EKG uygulaması Apple’ın giyilebilir cihazlarında yer verdiği büyük bir yenilik.

EKG uygulaması, şimdilik sadece ABD’deki müşterilerin kullanabileceği şekilde sunulacak.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/09/13/apple-watch-series-4-ekg-ozelligi-her-ulkede-kullanilamayacak/]

Diğer

Apple Watch Series 3’te ve önceki nesillerde bulunmayan, Apple Watch Series 4’e özel olan özellikleri sizin için aşağıda bir araya getirdik.

Series 4 ve Series 3 arasındaki farklar:

  • Series 4, artık Dijital Crown üzerinden haptic geri bildirim sağlıyor.
  • Series 4, siyah seramik ve safir kristal arka yüzü sayesinde radyo dalgalarını engellemiyor ve daha iyi hücresel servis sağlıyor.
  • Series 4’teki hoparlörün gücü yüzde 50 daha yüksek.
  • Apple, mikrofonu yeniden konumlandırdı. Böylece telefon görüşmeleri sırasında daha iyi ses kalitesi sunuluyor ve zaman zaman oluşan yankı azaltılmış.
  • Yeni bir ivmeölçer ve jiroskop ile Series 4, düşme algılama özelliğiyle düşüp düşmediğinizi tespit edip acil servislerin aranması konusunda size destek olacak.
  • Geliştirilmiş ivmeölçer, Series 3’teki 16 g-kuvvetine karşın 32 g-kuvveti ölçümü yapabiliyor.
  • Series 4, önceki nesil W2 yerine Apple’ın yeni W3 kablosuz çipine sahip
  • Series 3’te Bluetooth 4.2’den bulunurken, Series 4’te yeni Bluetooth 5.0 bulunuyor.
  • Series 4’ün tüm modellerinde 16 GB dahili depolama alanı sunuluyor. Series 3’te 16 GB depolama alanı sadece GPS + Cellular modelde sunuluyordu.
  • Series 4, ikinci nesil optik kalp sensörüne sahip.

Series 4 ve Series 3’ün aynı olan özellikleri:

  • 18 saatlik pil ömrüne sahip dahili şarj edilebilir lityum iyon pil
  • GPS, GLONASS, GALILEO ve GZSS
  • GPS + Cellular modellerde LTE ve UMTS
  • 802.11b / g / n 2,4GHz Wi-Fi
  • Barometrik altimetre
  • 50 metreye kadar su direnci
  • Ortam ışığı sensörü
  • Force Touch
  • 1.000 nit parlaklık sunan ekran
  • Manyetik şarj kablosu ve USB güç adaptörü

Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz