Ana Sayfa Haberler iPhone XR’nin Neden Geciktiği Belli Oldu!

iPhone XR’nin Neden Geciktiği Belli Oldu!

0
iPhone XR

Apple, Çarşamba günü düzenlediği özel etkinliğinde yeni 2018 model iPhone’larını tanıttı. Apple, iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone XR’yi tüketicilerin beğenisine sundu ve cihazların çıkış tarihini duyuruldu. iPhone Xs ve Xs Max’in 21 Eylül’de piyasadaki yerini alacağı açıklanırken, iPhone XR için Ekim ayı işaret edildi.

Uygun fiyatlı 2018 model iPhone’un Ekim ayında piyasa sürülecek olması büyük dikkat çekti.

Birçok analist raporunda iPhone XR’nin üretim kaynaklı sorunlardan doları gecikeceği dillendiriliyordu. Hatta gecikmenin modelin LCD ekranından kaynaklandığı ve üretim sorunları yaşandığı belirtiliyordu.

Bugün ortaya çıkan bir raporda iPhone modelinin neden geciktiğiyle ilgili daha fazla detay paylaşılıyor.

LCD ekran panelleri OLED’ler kadar esnek değiller. LCD ekranları bükmek, şekil vermek oldukça zor. iPhone XR’nin uçtan uca ekranının uç noktalarının hafifçe bükülmesi gerekiyor. Dahası, ekranın üst kısmındaki çentik tedarikçilerin işini zorlaştıracak bir yapıya sahip.

OLED ekranların aksine LCD ekranlarda arkadan aydınlatma kullanılıyor. Tedarikçilerin XR’nin ekran paneline şekil vermekte zorlanmalarının yanısıra, çentik kısmında istenmeyen ışık sızıntıları sorunuyla karşılaştıkları aktarılıyor. Bu nedenle cihazın ekran paneli kaynaklı sorunlardan dolayı geciktiği vurgulanıyor.

iPhone XR’nin ekranı Japon Display ve LG tarafından tedarik ediliyor. Japon Display’in yaşanan üretim sorunlarını çözmek için bir süredir mücadele ettiği, ancak sorunu henüz verimli seri üretim için çözemediği belirtiliyor.

Yaşanan üretim sorunlarına rağmen yeni iPhone modelinin planladığı gibi Ekim ayında piyasadaki yerini alacağı söyleniyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz