Ana Sayfa Haberler iPhone Xs’e Ait İlk Performans Testi Sonuçları Geldi!

iPhone Xs’e Ait İlk Performans Testi Sonuçları Geldi!

0
iPhone Xs

Önümüzdeki hafta belirli ülkelerde satışa sunulacak olan iPhone Xs’e ait ilk performans testi sonuçları ortaya çıktı.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/09/12/iphone-xs-ozellikleri-ve-fiyati/]

İlk testte “iPhone11,6” model tanımlayıcısı ile iPhone Xs’in tek çekirdek ve çoklu çekirdek performans bilgileri yer alıyor. Yeni iPhone’un tek çekirdek performans skoru 4790 ve çok çekirdek performans skoru 10842.

iPhone Xs Performans

Bir diğer performans testinde ise Xs ve iPhone 8 Plus karşılaştırılıyor. Testte iPhone Xs’in tek çekirdek performans skoru 4813 iken iPhone 8 Plus’ın 4307. İlginçtir ki çoklu çekirdek performans skorunda iPhone 8 Plus’ın Xs’e kıyasla daha iyi performans gösterdiği görülüyor. iPhone 8 Plus’ın çoklu çekirdek performans skoru 10800 iken Xs’in 10266.

Skorların yanısıra, Geekbench sonuçları yeni A12 Bionic işlemcisi hakkında bazı detayları ortaya koyuyor. A12 işlemcisi daha önce açıklandığı gibi 6 çekirdekten oluşuyor ve 2.49 GHz hızını sunuyor. A11 işlemcisi de 6 çekirdekten oluşuyor ve 2.39 GHz hızını sunuyor. Bu yönü ile A12 Bionic, Apple’ın da belirttiği gibi hız bakımından A11’den daha üstün.

Xs’in 4 GB RAM’e sahip olduğu ve daha büyük bir L1 önbelleği ile donatıldığı görülüyor. iPhone 8 Plus’ta L1 önbelleğinin boyutu 32 KB iken, Xs’in L1 önbelleğinin boyutu 128 KB.

iPhone Xs ve iPhone 8 Performans Testi

Elbetteki söz konusu performans testlerinin sahte olma ihtimali var. Bu nedenle erken gelen performans testlerine her zaman şüphe ile yaklaşmak gerekiyor. Xs’in önümüzdeki hafta piyasadaki yerini almasıyla daha fazla ve doğrulu kanıtlanabilir performans testlerinin gelmesini bekliyoruz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz