Ana Sayfa Haberler iPhone Xs ve iPhone X Karşılaştırması

iPhone Xs ve iPhone X Karşılaştırması

0
iPhone Xs ve iPhone X Karşılaştırması

Sizin için kağıt üzerinde iPhone Xs ve iPhone X karşılaştırması yaptık. iPhone X’a kıyasla ile iPhone Xs’de neler değişti, yeni olan ne var gibi soruların cevaplarını vermeye çalıştık.

Apple, Eylül özel etkinliğinde (Eylül 12) en yeni iPhone’larını tanıttı. Tanıtım sırasında Apple yöneticilerinden Phil Schiller, iPhone Xs ile şirketin hedefinin “iPhone X’u bir sonraki seviyeye taşımak” olduğunu söyledi.

İlk bakışta iPhone X ile Xs arasındaki farkın yalnızca isimdeki “s” soneki olduğu düşünülebilir, ancak daha fazlası olduğu kesin.

Xs, X ile aynı görünümünü korurken diğer birçok özellikte göze çarpan değişiklikler yapıldı. Ekrandan işlemciye, işlemciden kameraya kadar Apple, birçok büyük ve küçük değişikliklere gitti.

iPhone Xs ve iPhone X Karşılaştırması

Xs Xs Max
X
Başlangıç Fiyatı 999 Dolar 1.099 Dolar 999 Dolar
İşlemci A12 Bionic A12 Bionic A11 Bionic
Ekran 5.8 inç OLED (2436 x 1125 piksel) 6.5 inç OLED (2.688 x 1.242 piksel) 5.8 inç OLED (2.436 x 1.125 piksel)
Dahili Depolama 64 GB, 256 GB, 512 GB 64 GB, 256 GB, 512 GB 64 GB, 256 GB
Face ID Var Var Var
Arka Kamera Çift kamera, 12 MP geniş açılı (ƒ/1.8) ve telefon (ƒ/2.4) Çift kamera, 12 MP geniş açılı (ƒ/1.8) ve telefon (ƒ/2.4) Çift kamera, 12 MP geniş açılı (ƒ/1.8) ve telefon (ƒ/2.4)
Ön Kamera 7 MP, ƒ/2.2 7 MP, ƒ/2.2 7 MP, ƒ/2.2
Pil Ömrü (Saat: Dakika) Henüz Test Edilmedi Henüz Test Edilmedi 10:49
Çerçeve Paslanmaz Çelik Paslanmaz Çelik Paslanmaz Çelik
Renkler Altın, Gümüş, Uzay Grisi Altın, Gümüş, Uzay Grisi Altın, Gümüş, Uzay Grisi
Ağırlık 177 gram 208 gram 194 gram
Boyutlar 143,6 mm x 70,9 mm x 7,7 mm 157,5 mm x 77,4 mm x 7,7 mm 150,9 mm x 75,7 mm x 8,3 mm

iPhone X’a Kıyasla iPhone Xs’de Yeni Ne Var?

Form faktörü, geçen seneki ayırt edici iPhone X tasarımıyla aynı, ancak yeni iPhone’da özellikle de kaputun altında göze çarpan farklılıklar var.

İşlemci

Apple, her yıl yeni iPhone’da yeni bir işlemciye yer veriyor. iPhone Xs’de de durum aynı. Yeni iPhone’da Apple’ın yeni A12 Bionic işlemcisi bulunuyor. A12 Bionic, hem performans hem de kameraya dönük olarak önemli geliştirmeler sunuyor.

A12, akıllı telefon pazarında fark yaratmak adına 7 nanometre. Bu, işlemcinin daha küçük, daha verimli ve yüksek performanslı olması anlamına geliyor. iPhone X’da yer alan A11 Bionic ise 10 nanometre.

A12, önceki nesil A serisi çipe göre performans artışı sağlıyor. A12’nin 2 yüksek performans çekirdeği A11’den yüzde 40 daha az güç tüketirken yüzde 15 daha hızlı. İşlemcideki 4 verimlilik çekirdeği ise geçen iPhone X’daki A11 Bionic’ten yüzde 50 daha verimli. A12’nin GPU’su A11’den yüzde 50 daha hızlı.

A12 Bionic, daha fazla dikkate değer değişiklikler sunuyor. A12’de 9 kat daha hızlı 8 çekirdekli bir yeni nesil Neural Engine yer alıyor. Neural Engine, makine öğrenimi gibi şeyleri destekliyor ve saniyede 5 trilyona kadar işlem yapabiliyor. Philip Schiller, A12’nin bir akıllı telefonda mümkün olmayan yeni deneyimleri sunacağını söyledi. Bu açıklama tam olarak çok daha sürükleyici ve daha gerçekçi AR desteğini işaret ediyor.

Kamera

A12 işlemcisi, yeni bir görüntü sinyal işlemcisi (ISP) içeriyor. Bu da yeni iPhone ile fotoğrafik geliştirmeler sağlıyor. iPhone Xs, iPhone X’daki gibi arka kamerada 12 megapiksellik geniş açılı bir objektife ve 12 megapiksellik telefoto lensine sahip. Ön tarafta ise yine iPhone X’daki gibi 7 megapiksellik TrueDepth kamera yer alıyor.

Bununla birlikte, kamera sensörünün boyutu 1.2 ila 1.4 mikron arasında ve pikseller artık daha derin. Sonuç, ışık toplamada yüzde 50 oranında bir iyileştirme.

Akıllı HDR ile, iPhone’unuz daha dengeli bir çekim için kısa bir zaman aralığında birden fazla poz yakalayabilir. iPhone X’a kıyasla Xs, daha kısa sürede daha fazla poz yakalayabiliyor ve deklanşör gecikmesini fark edilmeyecek bir düzeye indiriyor.

Apple, arka kameradaki sensörün daha büyük olduğunu ve iPhone Xs’in daha karanlık ortamlarda bile daha fazla ışık toplayabildiğini söylüyor. Bu, iPhone X’in diğer lider amiral gemisi telefonlara karşı  düşük ışıkta daha iyi fotoğraflar yakalayabileceği anlamına geliyor.

Xs ve Xs Max’teki diğer kamera iyileştirmeleri arasında, fotoğraf çekimi yaptıktan sonra alan derinliğinin ayarlanabiliyor olması. Bu özellik iPhone X’da bulunmuyor.

Ayrıca, video kaydı için de önemli geliştirmeler sunuluyor. Daha büyük sensör ile düşük ışıkta bile daha keskin video kaydı yapılabiliyor. Yeni iPhone’larda saniyede 30 kareye kadar video kaydında genişletilmiş dinamik aralığı sunuluyor.

Ekran

iPhone Xs’in ekran boyutu iPhone X ile aynı, yani 5.8. OLED ekrandaki çözünürlük değişmeden 2436 x 1125 olarak kaldı, ancak Apple iPhone Xs’in yüzde 60 oranında daha gelişmiş renkler sunduğu konusunda ısrarcı.

5.8 inç ile sınırlanmamak ve daha büyük ekranlı bir iPhone istiyorsanız Xs Max beklentilerinizi karşılayacak. Xs Max, iPhone 8 Plus ile aynı boyutta, ancak 6.5 inçlik bir OLED ekrana sahip.

Face ID

Apple’ın yüz tanıma özelliği iPhone Xs’de de yerini koruyor. İlk olarak iPhone X’da sunulan Face ID, telefonun kilidini açmak, mobil ödemeleri doğrulamak için Touch ID’nin yerini almıştı. Face ID, A12 Bionic’in desteğiyle iPhone X’daki Face ID’ye göre daha hızlı çalışıyor.

Suya Dayanıklılık

iPhone X, suya, sıçramalara ve toza dayanıklılık için IP67 derecesinde. Bu derece, iPhone X’un yaklaşık 1 metre derinlikte 30 dakikaya kadar suya karşı direnç gösterebileceği anlamına geliyor. iPhone Xs, suya, sıçramalara ve toza dayanıklılık için IP68 derecesinde. Bu derece Xs’in yaklaşık 2 metre derinlikte 30 dakikaya kadar su altında kalabileceği anlamına geliyor.

Pil Ömrü

Apple, genellikle iPhone’ların içindeki pilin büyüklüğünden söz etmez. Xs’de de aynı gelenek sürdürüldü ve pilin büyüklüğünden söz edilmedi. Apple, iPhone X’a kıyasla Xs’in 30 dakika, Xs Max’in ise 1.5 saat daha fazla pil ömrü sunduğunu söylüyor.

Dahili Depolama Alanı

iPhone X ile iPhone’lar için 256 GB dahili depolama alanı görüldü. iPhone’larda microSD yuvası bulunmadığı için üst sınır oldukça önemli ve iPhone Xs’de üst sınırda iki kat artışa gidildi.

iPhone Xs ve Xs Max, 64 GB, 256 GB ve 512 GB dahili depolama alanı ile sunuldu. Yeni iPhone’larda tahmin edileceği üzere microSD kart yuvası bulunmuyor.

iPhone X ile iPhone Xs’in Aynı Olan Özellikleri

iPhone Xs’de birçok değişiklik yapılsa da iPhone X ile aynı olan bazı şeyler var.

Tasarım ve Boyut

Yukarıda da belirttiğimiz gibi, iPhone Xs, iPhone X ile aynı ekran ve form faktörüne sahip. Hem X hem de Xs, 143,6 mm x 70,9 mm x 7,7 mm boyutlarında, ancak daha ağır.

Fiyat

Apple, iPhone X’u duyurduğunda başlangıç fiyatını 999 ABD doları olarak açıklamıştı. Xs’in fiyatı da 999 ABD doları olarak açıklandı.

iPhone Xs Max’in başlangıç fiyatı ise 1.099 ABD doları olarak açıklandı.

Diğer

Kablosuz şarj ve 3D Touch gibi özellikler iPhone X’da olduğu gibi Xs’de de bulunuyor.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/09/12/iphone-xs-ozellikleri-ve-fiyati/]

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/09/12/iphone-xs-max-ozellikleri-ve-fiyati/]


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz