Ana Sayfa Haberler LG, iPhone’lar için İkinci OLED Ekran Tedarikçisi Oldu!

LG, iPhone’lar için İkinci OLED Ekran Tedarikçisi Oldu!

0
LG OLED iPhone Apple

LG, Apple tarafından iPhone’lar için esnek OLED ekran panellerinin ikinci tedarikçisi olarak seçildi.

Adı açıklanmayan kaynaklardan edinilen bilgilere göre LG, altıncı nesil esnek OLED ekran panelleri için Apple’ın bir dizi kalite testini başarıyla geçti. Kaynaklar, LG’nin kendi tesislerinden birinde seri üretim için hazırlık yaptığını öne sürüyor.

Nisan ayında Samsung’un Apple’ın en yeni iPhone’ları için OLED ekran panelleri tedarikçisi olmaya devam edeceği ortaya çıkmıştı. LG’nin seri üretim zorluklarından dolayı yeni iPhone’lar için planlamanın gerisinde kaldığı öne sürülmüştü.

Eğer ki bugünkü rapor doğruysa LG yakında 2018 model iPhone’lardan en az birinin ikinci bir tedarikçi olacak. Daha önce Apple ile LG arasında imzalanan bir anlaşma ortaya çıkmıştı.

Samsung, Apple’ın geçen sene iPhone X’un piyasaya sürmesiyle Cupertino merkezli şirketin ekran paneli tedarikçisi olmuştu. Pek çok rapor LG’yi potansiyel ikinci tedarikçi olarak gösteriyordu, çünkü Apple, cihazlarının bileşenleri için üretici çeşitliliğini istiyor.

Bu haber müşteriler için önemli bir etkisi olmasa da Apple, Samsung ve LG’nin iş için rekabet etmesinden dolayı OLED ekran panellerinin maliyetini düşürebilir.

Apple, 12 Eylül’deki özel etkinliğinde 6.5 inç ve 5.8 inç OLED ekranlı iPhone Xs ve iPhone Xs Max’i tanıtmıştı. Ayrıca etkinlikte uygun fiyatlı 6.1 inç LCD ekranlı iPhone XR tanıtıldı.

iPhone X’da da 5.8 inçlik OLED ekran bulunuyordu, ancak yeni Xs ve Xs Max’in duyurulmasıyla satıştan kaldırıldı.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz