Ana Sayfa Haberler Yeni iPhone XS, iPhone XS Max ve iPhone XR’de Kaç GB RAM...

Yeni iPhone XS, iPhone XS Max ve iPhone XR’de Kaç GB RAM Var?

2
iPhone Xs RAM iPhone XR ve iPhone XS Max

Yeni iPhone XS, iPhone XS Max ve iPhone XR’de kaç GB RAM’e yer verdiği büyük merak konusuydu.

Apple’ın yeni iPhone modellerini tanıtırken RAM miktarına hiç değinmemesi ve iPhone’lar için sunulan teknik özellik tablosunda da RAM miktarı bilgisi yer almaması RAM miktarının merak edilmesine neden oluyor. iPhone XS, XS Max ve iPhone XR’de de kaç GB RAM olduğu şimdiye kadar bilinmiyordu.

2017 model iPhone X ve iPhone 8 Plus’ta 3 GB RAM bulunuyor. iPhone 8’de bulunan RAM miktarı ise 2 GB.

Cupertino merkezli şirketin bu yılki iPhone’larında bellek miktarını artıracağı sık sık dile getiriliyordu. Ortaya çıkan ilk Geekbench skorları tüm bu iddiaları doğruluyor.

Doğruluğu sorgulanabilir bir Geekbench performans testine göre, model tanımlayıcısı “iPhone 11,6” olan iPhone Xs’de 4 GB RAM bulunuyor. iPhone XS Max’teki bellek miktarı da 4 GB. iPhone XR’deki bellek miktarı ise iPhone X ile aynı, yani 3 GB.

iPhone XS ve XS Max RAM Miktarı

Apple’ın yeni iPhone’larında bellek miktarını artırmış ve minimum 3 GB’a çıkarmış olması memnun edici. Bellek miktarının artırılmış olması cihazların performansını doğrudan destekleyecek.

iOS ve A serisi işlemcilerin kusursuz birlikteliğinde RAM miktarının diğer akıllı telefonlardaki gibi performans üzerinden büyük bir önemi yok. Teknoloji devi Apple, bunun bilincinde olduğu için diğer üreticiler gibi iPhone’larda uçuk bellek miktarları ile öne çıkmıyor.

Özetle, iPhone XS ve XS Max şimdiye kadarki en yüksek bellek miktarına sahip iPhone modelleri olarak karşımızda duruyor.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/09/12/iphone-xs-ozellikleri-ve-fiyati/]

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/09/12/iphone-xs-max-ozellikleri-ve-fiyati/]

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/09/12/iphone-xr-ozellikleri-ve-fiyati/]


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


2 Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz