Ana Sayfa Haberler iOS 12.1 Güncellemesi Yeni iPad Pro için Önemli Bir Sırrı Açığa Vurdu!

iOS 12.1 Güncellemesi Yeni iPad Pro için Önemli Bir Sırrı Açığa Vurdu!

0
2018 Yeni iPad Pro

Dün akşam yayınlanan iOS 12.1 Beta 1’in kaputunun altındaki bir kod parçacığı yeni iPad Pro için önemli bir ipucu veriyor. Geliştirici Steven Troughton-Smith, iOS 12.1’in ilk beta sürümünün kodlarının arasında Face ID’nin yatay modda kullanılabileceğini gösteren önemli bir ipucuna ulaştı.

[bkz url=https://www.sihirlielma.com/2018/09/18/ios-12-1-beta-1-yayinlandi/]

Troughton-Smith’e göre, Face ID için yatay modda Face ID’nin kullanılabilmesi için yeni iPad Pro modelleri güncellemeye dahil edildi.

Geliştiricinin somut iddiası ile daha önceki yeni iPad Pro için ortaya atılan söylentileri birbiri ile uyuşuyor.

Apple, 2018 iPad Pro modellerine Face ID’yi getirmeyi planlıyor ve iPhone’lardaki gibi sadece düşey modda değil yatay modda da kullanılabilmesini istiyor. En yeni iPhone XS ve iPhone XS Max’daki Face ID tıpkı iPhone X gibi yalnızca düşey modda kullanılabiliyor. Yatay modda kullanılması durumunda Face ID çalışmıyor.

Apple’ın Face ID’yi iPad Pro modellerinde nasıl uygulayacağı ve kullanıcıların kullanımına sunacağı konusunda bazı kafa karışıklıkları var. Kimisine göre bir çentik ile Face ID sunulacak, kimisine göre ise ekran çerçevesine saklanacak. Her iki durumda da uçtan uca ekranlı ve Ana Ekran düğmesinin kaldırıldığı bir iPad Pro modeliyle karşı karşıya gelinecek.

Ayrıca, 2018 iPad Pro modellerinde yapılması beklenen bir diğer değişiklik ise Smart Connector’un cihazın yan tarafından Lightning portuna yakın bir yerde konumlandıracak olması. Apple’ın Smart Connector’u düşey modda kullanılacak şekilde konumlandırarak neyi hedeflediği halen net değil. Üstelik Smart Connector’un düşey modda kullanılacak şekilde konumlandırılmasının nedeni olarak Face ID gösteriliyor. Bu da Face ID’nin iddia edilenin aksine yeni iPad Pro modellerinde yalnızca düşey modda kullanılabileceği, yatay modda kullanılamayacağı anlamına geliyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz