Ana Sayfa Haberler Apple Watch Series 4 Düşme Algılama Özelliği Nasıl Çalışıyor?

Apple Watch Series 4 Düşme Algılama Özelliği Nasıl Çalışıyor?

0
Apple Watch Series 4

Apple’ın 12 Eylül’deki özel etkinliğinde tanıttığı Apple Watch Series 4’ün öne çıkan özelliklerinden düşme algılama özelliği üzerinde bir dizi test gerçekleştirildi. Bu yeni özelliği sayesinde bileğinizdeki Apple Watch düştüğünüzü algılayabiliyor ve acil durum hizmetlerini aramayı öneriyor veya doğrudan arama yapıyor.

Paylaşılan yeni bir videoda özelliğin ne kadar iyi çalıştığına bilimsel olmayan bir bakış atılıyor. “What’s Inside?” adlı YouTube kanalı Apple Watch Series 4’ün söz konusu özelliğini ele aldı ve bir dizi testten geçirdi.

Öncelikle varsayılan olarak düşme algılama özelliğinin kapalı olduğunu unutmayın. Bu özelliği iOS’taki Watch uygulamasından etkinleştiriyorsunuz ve Apple, fiziksel olarak daha aktif olduğunuz, yüksek etki etkinliğinden dolayı düşme algılama olasılığının yüksek olabileceği yani tutarlı sonuçlar sunulamayacağı konusunda sizi uyarıyor.

Video, Apple Watch Series 4’ün bir dizi test yoluyla düşmeyi nasıl algılayabildiğini ele alıyor. Testler birkaç farklı parkurda yapılıyor. Apple Watch, trambolin, köpük çukuru veya jimnastik parkurunda herhangi bir düşme algılamıyor.

Apple Watch, kişinin doğrudan yere düştüğünde daha iyi sonuçlar veriyor ve kişinin iyi olup olmadığını, aslında düşmediği veya acil servislere ihtiyaç duyup duymadığını belirten birçok farklı bildirim gönderiyor.

Burada dikkat edilmesi gereken ve en dikkat çekici detay ise Apple Watch Series 4’ün kişinin yumuşak yüzeylere düştüğünü algılamasının mümkün olduğu ve bu yüzeylerde düşüldüğünde gerçek bir uyarıda bulunmadığı.

Her iki durumda da Apple Watch Series 4’ün düşüşleri tespit etmek için henüz mükemmel olmadığı görülüyor. Muhtemelen Apple, özelliği daha da geliştirerek daha kullanışlı hale getirme planları yapıyor.

Aşağıdan söz konusu düşme algılama özelliği testlerini izleyebilir ve yorum kısmından görüşlerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz