Ana Sayfa Haberler Apple, 512 GB iPhone XS ile Daha Fazla Kâr Ediyor!

Apple, 512 GB iPhone XS ile Daha Fazla Kâr Ediyor!

0
iPhone XS Depolama Kapasiteleri

Bloomberg’in haberine göre Apple, iPhone XS ve XS Max’in 512 GB’lık modellerde 64 GB’lık baz modellere kıyasla telefon başına yaklaşık 134 dolar daha fazla kâr ediyor.

Apple, 512 GB’lık iPhone XS ve XS Max için baz modele kıyasla 350 dolar fark talep ediyor. Haberde, depolama alanındaki artışın bileşen maliyetlerine olan etkisinin yalnızca 132 dolar olduğu bilgisine yer veriliyor.

Daha yüksek depolama kapasitesi seçenekleri Apple’ın cihaz başına kârlılığını artırmasının önünü açıyor ve şirket yıllardır bu politikayı pazarlama stratejisi olarak etkin bir biçimde kullanıyor.

iPhone 8 ve iPhone X’a kadar Apple, her depolama kapasitesi seçeneği arasındaki fiyat farkını 100 dolar bandında tuttu. Şu anda her depolama kapasitesi arasındaki fark 150 dolar. 64 GB iPhone XS’in fiyatı 999 dolar iken 256 GB iPhone XS’in fiyatı 1.149 dolar.

iPhone XS Depolama Seçenekleri

Apple, 2017 model iPhone’larda yalnızca iki depolama alanı seçeneği ile akıllı telefonlarını piyasaya sürdü; 64 GB ve 256 GB. 64 GB ile 256 GB arasındaki fiyat aralığı 150 dolardı. Bloomberg, Apple’ın 256 GB iPhone 8 ve iPhone X’i tercih eden müşterilerden yaklaşık 107 dolar kâr sağladığını öne sürüyor.

Basit bir matematiksel hesaplama ile daha yüksek kapasiteli 512 GB’lık depolama alanı için Apple hiç olmadığı kadar daha çok kazanç sağlıyor demek mümkün. Buna ek olarak NAND flash maliyetlerinin de bu yıl düştüğü öne sürülüyor, ancak Apple maliyetlerin düşmesini cihazlarının fiyatlarına yansıtmadı.

Apple, müşterilerin daha çok hangi depolama alanına sahip iPhone modellerini tercih ettiğini açık bir şekilde paylaşmıyor. Bu nedenle müşterilerin gerçekten pahalı modelleri tercih edip etmedikleri bilinmiyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz