Ana Sayfa Haberler Apple Watch Series 4 Parçalarına Ayrıldı!

Apple Watch Series 4 Parçalarına Ayrıldı!

0
Apple Watch Series 4 Parçalarına Ayrıldı

iFixit, bıçaklarını ve tornavidalarını Apple Watch Series 4’e çevirdi ve en yeni Apple Watch modelini parçalarına ayırdı. iFixit, GPS + Cellular özellikli 44 mm Apple Watch Series 4’ü en küçük parçasına kadar ayırdı.

Şirkete göre Apple, iç mimarların bile başaramadığını Apple Watch Series 4 ile başararak kaputun altında önemli bir tasarım atılımı ortaya koymuş.

Apple Watch Series 4 Parçaları

Onarım uzmanlarına göre Apple, Series 0’da parçaları garip bir şekilde birbirine yapıştırmıştı, ancak Series 4’de böyle bir şey yapmak yerine her bir parça ayrı ayrı ele alınmış. Uzmanlar, Apple Watch Series 4’ün iç dizaynını iPhone 5’e benzeterek çok daha düşünceli bir şekilde parça dizaynı ve yerleşimi yapıldığını söylüyor.

İlk bakışta Series 4’ün iç tasarımı önceki modellerle aynı gibi görünsede aslında daha az benzerlik söz konusu. İlk farklılık Taptic Engine’e bakında görülüyor ve daha derine indikçe daha fazla değişim yapıldığı anlaşılıyor.

Apple Watch Series 4’deki Önemli Değişiklikler

  • 44 mm Apple Watch Series 4’de 291.8 mAh kapasiteli bir pil yer alıyor. Yani, 42 mm Series 3’ün 279 mAh kapasiteli piline kıyasla Series 4’ün pili yüzde 4 daha büyük.
  • Series 4’ün içindeki Taptic Engine önceki Watch’lara göre daha ince ve daha uzun.
  • Barometrik sensör dış ortama erişimi için hoparlör ızgarasına yerleştirilmiş gibi duruyor. Sensörün Apple Watch Series 3 modelindeki mikrofonun yanında kendine özel bir deliği bulunuyordu.
  • Yeni Apple S4 çipi sadece vidalarla sabitlenirken, işlemci önceki Apple Watch modellerinde de anakart üzerine sert bir şekilde yapıştırılıyordu.
  • Arka gövdesi oldukça kolay açılıyor. Önceki modellerde böyle değildi.
  • Ekran sadece daha büyük değil, aynı zamanda daha ince.

iFixit, Apple Watch Series 4’ün parçalarının bir iPhone gibi kolayca değiştirilebilir bir hal aldığını, ancak parçalara yapıştırılmış ekranın parça değişimi önündeki en büyük engel olduğunu söylüyor. Bunun ötesinde, pilini değiştirmenin son derece kolay olduğu belirtiliyor.

Sonuç olarak, iFixit’in Series 4 için tamir edilebilirlik ölçeğinde verdiği puan 10 üzerinde 6 oldu. Bu oldukça iyi olarak kabul edilebilecek bir puan.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz