Ana Sayfa Haberler Apple, iPhone XR için Harekete Geçti!

Apple, iPhone XR için Harekete Geçti!

1
iPhone XR

12 Eylül’de tanıtılan ve üretim sorunlarından dolayı 26 Ekim’de piyasadaki yerini alacak olan iPhone XR için Apple harekete geçti.

Apple’ın tedarikçileri arasında iPhone XR siparişlerini yeniden şekillendirdiği ve gelecek ayın sonunda resmen piyasaya sürülecek olan akıllı telefonu için tedarik kısıtlamalarının önüne geçmek istediği belirtiliyor.

Çinli Economic Daily News’e göre Pegatron, iPhone XR siparişlerinin neredeyse yarısını kaybetti. Pegatron’dan alınan siparişler Foxconn’a verildi. Pegatron’un XR siparişlerinin büyük çoğunluğunu kaybetmesinin nedeni ise Çin’deki tesislerinde çalışan işçi sayısının yetersiz kalması.

Apple, düşük maliyetli ve uygun fiyatlı LCD iPhone’un siparişlerini tedarikçileri arasında pay etmişti. XR siparişlerinin yüzde 50 ila 60’ı Foxconn’a, yaklaşık yüzde 30’u ise Pegatron’a verilmişti. Ancak Apple, son zamanlarda Pegatron’a tahsis ettiği XR siparişlerinin oranını yüzde 30’un altına indirdi ve siparişlerin önemli bir bölümünü Foxconn’a devretti.

Apple’ın yeni iPhone serisinin küresel sevkiyatlarının yılın ikinci yarısında 85 milyon üniteye ulaşması bekleniyor. Daha fazla bütçeye uygun iPhone XS’in söz konusu sevkiyat rakamının yarısından fazlasını oluşturması bekleniyor.

Apple’ın düşük çözünürlüklü akıllı telefonu XR, geniş renk ve True Tone desteği ile uçtan uca “Liquid Retina” LCD ekrana sahip. OLED ekranlı iPhone XS ve iPhone XS Max ile aynı çentikli ekran tasarımı ile geliyor, ancak paslanmaz çelik yerine alüminyum çerçevelere sahip.

Apple, iPhone XR’nin iPhone XS’den daha ucuz olması için modelde tek lensli ana kameraya yer verirken ekranda 3D Touch’a yer vermedi.

Uygun fiyatlı iPhone XR, ilk dalga ülkelerde 19 Ekim Cuma günü öne siparişe sunulacak ve 26 Ekim Cuma günü piyasadaki yerini alacak.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


1 YORUM

  1. 7 plus’ım var satıp XR yi alacaktım 3D Touch yokmuş… Çok saçma olmaması almaktan vazgeçtim 7 plus la yola devam.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz