Ana Sayfa Apple Apple Müşteri Memnuniyeti Konusunda Bir Numara!

Apple Müşteri Memnuniyeti Konusunda Bir Numara!

0
Apple Müşteri Hizmetleri

Amerikan Müşteri Memnuniyeti Endeksi’nin (ACSI) yeni 2018 Ev Aletleri ve Elektronik Raporu’na göre Apple, PC ve tablet üreticileri arasında en yüksek müşteri memnuniyeti puanına sahip olmaya devam ediyor.

Apple, Amazon, Samsung, ASUS, HP, Lenovo ve daha fazla markanın arasında müşteri memnuniyeti konusunda lider marka oldu ve geçen yıl 83 olan puanı bu yıl da almayı başardı.

Apple Skor

ACSI’ye göre Apple’ın cihazları, cihaz tasarımından özelliklerine ve sunulan yerleşik uygulamalara kadar müşteri deneyimi konusunda sınıfının en iyisi. Apple, Mac ve iPad serisinin çoğunun 2018’de yenilemesine rağmen diğer markalara kıyasla en yüksek puanı almayı başardı.

ASCI’nin puanlamasında Amazon 82 puan ile Apple’ın en yakın rakibi. Müşteriler, şirketin tablet serisinde tasarım, kullanım kolaylığı ve ses/grafik kalitesinden son derece memnunlar. Samsung, Amazon ile aynı puanı almayı başardı. ASCI, Samsung’un müşteri deneyimini iyi olarak değerlendirdi, ancak işletim sistemi, önceden yüklenmiş uygulamalar ve diğer birçok özelliklerde Apple ile Samsung’un kıyaslanması söz konusu değil.

Amerikan Müşteri Memnuniyeti Endeksi’ne göre, kişisel bilgisayarlar (dizüstü, masaüstü ve tabletleri içeren kategori) genel müşteri memnuniyeti konusunda 77 puan ölçeğinde. Akıllı telefonlar, müşteri memnuniyetinde kişisel bilgisayarları 2014’te gerisinde bıraktı ve müşterilerin avuçiçi cihazlardan daha memnun oldukları görülüyor.

PC sahipleri arasında masaüstü bilgisayarlar en yüksek genel memnuniyet puanına sahip. Masaüstü bilgisayarları, tabletler ve dizüstü bilgisayarlar takip ediyor.

ACSI’nın anketine katılanların sadece yüzde 17’si geçen yıl bir masaüstü bilgisayar satın aldığını söylüyor, ancak müşteri memnuniyeti yüzde 4 oranında arttı. Tabletlerden memnuniyet oranı yüzde 4 oranında artarken, dizüstü bilgisayarlardan olan müşteri memnuniyeti azaldı.

Puanlama sistemini oluşturmak ve cihaz puanlarını derlemek için ACSI her yıl yaklaşık 250.000 müşteri ile görüşme yapıyor. Görüşmeler neticesinde elde edilen verileri kullanarak 46 sektörde 380’den fazla şirket ile müşteri memnuniyeti analizi yapıyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz