Ana Sayfa Haberler iPhone XS ve iPhone XS Max LTE ve Wi-Fi Sorunu ile Gündemde!

iPhone XS ve iPhone XS Max LTE ve Wi-Fi Sorunu ile Gündemde!

1
iPhone XS ve iPhone XS Max

Apple’ın geçtiğimiz hafta Cuma günü piyasaya sürdüğü iPhone XS ve iPhone XS Max LTE ve Wi-Fi bağlantı sorunları ile gündemde. Yeni iPhone’larını alan bazı müşteriler LTE tarafında bağlantı ve Wi-Fi tarafındaysa hız sorunları yaşadıklarını öne sürüyor.

Sorundan etkilenen kullanıcılar yaşadıkları sorunu sosyal medya hesapları üzerinden dile getiriyor. Kullanıcıların paylaşımlarına göre eski Apple cihazlarına kıyasla iki yeni iPhone modelinde Wi-Fi ve LTE bağlantı sorunları yaşanıyor.

Birçok kullanıcı iPhone XS ile iPhone 8 ve iPhone X arasında hücresel bağlantının sinyal gücünde hissedilir bir fark olduğunu söylüyor.

Kullanıcıların büyük çoğunluğu önceki iPhone modellerinde herhangi bir sorun yaşamazken iPhone XS ve XS Max’e geçtikten sonra bağlantı sorunları yaşamaya başladıklarını dile getiriyor.

Kullanıcılar, iPhone 8 ve iPhone X gibi cihazlarla iPhone XS ve XS Max’i kıyasladıklarında düşük sinyal gücü sorunu bulunduğunu belirtiyor. Şikayetlerin çoğu ABD merkezli operatör Verizon müşterilerinden geliyor. Bu yüzden sorunun operatör kaynaklı olabileceği düşünülüyor, ancak diğer operatör müşterileri için de benzer bir durum söz konusu.

Bazı iPhone XS sahipleri sorunun Qualcomm ve Intel modemlerle ilgili olduğu yorumu yapıyor. Yeni iPhone XS ve XS Max’de Intel modemleri kullanılıyor. Eski iPhone modellerinde ise Qualcomm ve Intel modemler kullanılıyor.

Verizon SIM kilitli iPhone’lar Qualcomm modemlerine sahipken, AT & T SIM kilitli iPhone 8 ve iPhone X modellerinde Intel modem kullanılıyor. Bununla birlikte, bazı AT & T ve T-Mobile kullanıcıları da bağlantı sorunlarından şikayetçi. Diğer kullanıcılar ise herhangi bir zayıf sinyal sorunu ile karşılaşmadıklarını dile getiriyor.

LTE sorunlarına ek olarak iPhone XS ve XS Max’de Wi-Fi sorunları var gibi görünüyor. Kullanıcılar, iPhone XS modellerini eski Apple cihazlarıyla kıyasladıklarında daha yavaş Wi-Fi hızlarını gördüklerini söylüyor.

Söz konusu Wi-Fi ve LTE bağlantı sorunlarının yazılımsal olma ihtimali söz konusu. Apple, gelecekte yayınlayacağı bir yazılım güncellemesiyle sorunu çözebilir. Sorunlarla ilgili olarak fazla bilgi edinmek, neler olduğunu öğrenebilmek adına beklemek durumundayız.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


1 YORUM

  1. Bağlantı sorunları her yeni iPhone modelinin ilk başgösteren sorunlarından. Şaşırtmadı 🙂

    Apple’ın bir sorun olduğunu kabul etmesi bile bir başarıdır 🙁

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz