Ana Sayfa Haberler iPhone XS ve iPhone XS Max Pil Ömrü Testinde!

iPhone XS ve iPhone XS Max Pil Ömrü Testinde!

0
iPhone XS Pil Ömrü Testi

Apple’ın yeni iPhone XS ve iPhone XS Max için birçok pil ömrü testi gerçekleştirilmiş durumda. Bu testlerden en dikkat çekeni ise Tom’s Guide’a ait.

Apple’ın yeni amiral gemisi modellerinin her ikisi de geçen seneki amiral gemisi iPhone X ile karşı karşıya getirilerek bir pil ömrü testine tabii tutuldu. Testte cihazların ekranlarının otomatik parlaklık ve True Tone özelliği kapatıldı ve ekran parlaklığı 150 nits’e ayarlandı. 4G bağlantısı etkinken webde gezinildi.

iPhone XS’ler iPhone X’un Gerisinde Kaldı

Testte iPhone XS Max, 10 saat 38 dakika, iPhone XS ise 9 saat 41 dakikalık bir pil ömrü ortaya koyabildi.

Bu rakamlar geçen seneki iPhone X’un aynı testte 10 saat 49 dakika olan pil ömrüne kıyasla kesinlikle düşük. Özellikle XS’in pil ömrü performansı iPhone X’a kıyasla sınıfta kalmış durumda.

Bazı rakip akıllı telefonlara karşı iPhone XS ve XS Max’in pil ömrü performansı ise göz dolduruyor. Aynı testte HTC U12 + 9 saat 13 dakika süren pil ömrü sunarken, LG G7 ThinQ, 8 saat 35 dakika gibi bir pil ömrü sunabildi. Her iki Apple modeli de Android tabanlı amiral gemilerine kıyasla daha iyi pil ömrü sunduğunu göstermiş oldu.

Yine aynı testte Google’ın Pixel 2’si 12 saat 9 dakikalık pil ömrü sunarken, Samsung Galaxy Note 9 ise 11 saat 26 dakika gibi bir pil ömrü sundu. Test sonucunda en iyi pil performansını ise Huawei’nin P20 Pro’su 14 saat 13 dakika ile gösterdi.

iPhone XS Pil Ömrü ve iPhone XS Max Pil Ömrü

Apple, iPhone XS’in internet kullanımında 12 saate kadar, iPhone XS Max’in ise 13 saate kadar pil ömrü sunduğunu söylüyor. Elbetteki pil performansı, işletim sistemi sürümü, donanım optimizasyonu ve hatta hücresel bağlantı da dahil olmak üzere birçok faktörden etkilenebiliyor. Bu nedenle Apple sadece yaklaşık rakamlar sunmaktadır.

Elbetteki pil ömrünü etkileyen bir diğer faktör ise pil kapasitesi. Apple, iPhone XS Max’te 3.80 V – 3.174 mAh kapasiteli bir pile yer veriyor. iPhone XS ise 3.81 V – 2.658 mAh kapasiteli bir pil yer alıyor. Her iki modelin içinde de L şeklinde bir pil bulunuyor.

Geçen seneki amiral gemisi iPhone X’da ise L şeklinde 3.81 V – 2.716 mAh kapasiteli bir pil bulunuyor. Apple, iPhone X’a kıyasla XS’in 30 dakika, XS Max’in ise bir buçuk saat daha fazla pil ömrü sunduğunu söylüyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz