Ana Sayfa Haberler iPhone XS Max’in Apple’a Olan Maliyeti Belli Oldu!

iPhone XS Max’in Apple’a Olan Maliyeti Belli Oldu!

0
iPhone XS Max Maliyeti

Apple’ın en yeni ve en pahalı iPhone modellerinden iPhone XS Max’in tahmini bileşen maliyeti belli oldu. TechInsights’ın paylaştığı tahminlere göre iPhone XS Max oldukça maliyetli bir iPhone modeli.

Tahminlere göre 256 GB saklama alanına sahip iPhone XS Max’in tahmini bileşen maliyeti 443 dolar. 443 dolar gibi bir bileşen maliyetine sahip XS Max, tahmini bileşen maliyeti 395,44 dolar olan 64 GB iPhone X’dan 50 dolar daha pahalı.

XS Max’in en pahalı bileşeni ise 80,50 dolar ile OLED ekranı. A12 Bionic çip ve modemlerinin toplam maliyeti ise 72 dolar.

En pahalı üçüncü bileşen 64 dolar olan NAND Flash depolama birimi. En pahalı diğer bileşenleri ise 44 dolarlık kamerası ve cihazın gövdesinde muhafaza edilen 55 dolarlık bazı bileşenleri.

iPhone XS Max Bileşen Maliyeti

iPhone XS Max’in muhafaza ettiği bileşenlerin boyutu iPhone X’a kıyasla daha büyük ölçüde olduğundan bileşenleri iPhone X’dan daha pahalı. Kıyas yapılabilmesi için iPhone XS Max’in ekranı iPhone X’un ekranından daha büyük.

TechInsights’a göre Apple, iPhone X’da bulunan bazı 3D Touch bileşenlerini kaldırarak XS Max’in ekran maliyetlerini düşürdü. Kaldırılan bileşenlere rağmen iPhone XS Max’te 3D Touch’un bulunduğunun hatırlatalım. Apple’ın yaklaşık 10 dolarlık bileşenleri çıkardığı ve böylece ekran maliyetini 80 dolara düşürdüğü belirtiliyor.

iPhone XS Mac, iPhone X’dan 100 dolar daha pahalı ve ABD başlangıç fiyatı 1.099 dolar. iPhone XS tıpkı iPhone X gibi 999 dolardan başlayan fiyat ile piyasadaki yerini almış durumda.

TechInsights gibi firmalardan elde edilen bileşen maliyetleri tahminleri yalnızca ham bileşen fiyatlandırması için. Araştırma ve geliştirme, yazılım, reklam ve sevkiyat gibi diğer üretim masrafları hesaba katılmamaktadır.

TechInsights, maliyet hesabı yaparken mevcut olan bilgileri kullandığını, bazı bileşenler için somut veriler bulunmadığından varsayımlarda bulunulduğunu konusunda uyarıyor.

Şirket, zaman içinde bileşen maliyeti tahminlerinde güncellemeler yapabileceğini söylüyor. Geçen yıl iPhone X piyasaya sürüldüğünde bileşen maliyeti 357,50 dolar olarak hesaplanmıştı. Bu rakam şu anda 395,44 dolara yükselmiş durumda. Bu nedenle erken gelen tahmin ile sonraki tahminler arasında farklılıklar olabilir.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz