Ana Sayfa Haberler Face ID ile Korunan iPhone’un Kilidinin Açılması için İlk Yasal Talep!

Face ID ile Korunan iPhone’un Kilidinin Açılması için İlk Yasal Talep!

0
Face ID Mahkeme

Face ID’ye sahip iPhone X kullanan şüpheliye ait cihazın kilidinin açılması için çıkarılan ilk mahkeme emri gün yüzüne çıktı. Bu mahkeme emri, bir şüphelinin cihazının kilidini Face ID ile açması için yüzünü taratması konusunda ilk yasal talep olarak kayıtlara geçmiş oldu.

Olay Ağustos ayında FBI’ın çocuk istismarı soruşturmasında Ohio’daki bir adamın evini aramak için bir arama emri çıkarmasıyla başladı.

FBI ajanları 28 yaşındaki Grant Michalski’nin yüz kimlik doğrulamasını tamamlaması için iPhone X’ine yüzünü taratmasını istedi. Michalski’nin FBI ajanlarının telefonundaki sohbet geçmişine, fotoğraflarına ve telefonda depolanan diğer dosyalara bakması için işbirliği yaptığı belirtiliyor.

Cihazda bulunan kanıtlar şüphelinin çocuk pornografisi almak ve bulundurmak suçlamalarıyla yargılanması için yeterli oldu.

İnsanların parmak izlerini kullanarak mobil cihazlarının kilidini açmaları için zorlanmaları için zaman zaman mahkeme emirlerinin çıkarıldığını görüyoruz, ancak ilk kez Face ID için böyle bir yasla talebin çıkarıldığını görüyoruz.

Amerika Birleşik Devletleri’nde bir kişiden parolasını veya şifresini vermeye zorlanması kesinlikle yasalara aykırı bir durum. Bununla birlikte mahkemelerin Touch ID ve Face ID gibi biyometrik tanıma sistemine sahip telefonlar için bakış açıları oldukça farklı. Mahkemeler telefona yazılan şifre ile biyometrik tanıma sisteminin farklı olduğu görüşündeler.

Söz konusu vaka Face ID’nin kullanıldığı ilk yasal bir vaka ve muhtemelen son da olmayacak. iPhone X ile kullanıma sunulan ve iPhone XS, iPhone XS Max ve iPhone XR ile varlığını güçlendiren Apple’ın yüz tanıma sistemi için zaman zaman mahkeme emirlerinin çıkarıldığını göreceğiz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz